kväll, dag, morgon och i natt


I kväll har jag varit på pubrunda. Själv. Tre öl. På tre olika ställen. Och ställen jag aldrig går till. Jag kände mig som en handelsresande från flen eller möjligtvis korvby. Jag tittade på interiören, tittade mig runt och kring. Allt såg nytt ut. Ölskyltarna. Donnorna. Personalen. Klarade mig faktiskt ganska länge innan jag kände igen någon eller någon kände igen mig. Då hamnade jag i Göteborg igen. Då bytte jag ställe. Från början hade jag tänkt gå ut till de ordinarie ställerna jag brukar gå till, för att se om man stötte på nån. Men det var så packat överallt, så jag sänkte garden och betalade 10 kronor extra för varje öl istället. Det brukar va mindre folk där. Det var det. Från baren har jag stirrat in i barspeglarna och sätt omgivningen reflektera sig och mina öron blödde ett tag för fäena prata så mycket smörja så man får ont i lederna.

I dag har jag åkt till min syster och assisterat henne med värktabletter för hon hade jordens blodigaste värk. Sån värk som aldrig män får. Vi tittade på tv och när det kom reklam för bindor blev hon mycket arg. Jag tyckte det var lite roligt. Vi åkte och köpte pizza. Då såg jag en kvinna som jag alltid har tyckt varit vacker, men som det var jobbigt att se. Hon gick runt med en skopåse. Jag fick svårt att andas och fick skylla mig själv som rullade runt i fel kvarter. Men! De råkar också ha Sveriges godaste pizzor i detta område och tobaken är nästan gratis där. Hon såg inte mig….

I morse vaknade jag efter alldelles för lite sömn. Jag har ont i magen. Det kommer alltid när jag har längre perioder med för lite sömn. Då känns det som allt som hamnar i magsäcken (vatten, öl pizza eller nyttig mat) fräter upp stora öppna sår.Ungefär som när man släpar en stor svart sopsäck mot asfalten för att den är för tung att bära.

I natt ska jag sova tills jag vaknar (för att citera en låttext).

Där har någon mitt dygn i ett nötskal. Vad jag har tänkt för arga, glada, ledsna, efterblivna tankar utöver det stannar hos mig. Nu. I dag. I kväll. I natt. För alltid.

God natt. På allvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *