Förvräng, förträng

Ibland brukar jag gå ut på blocket, inte för att jag letar efter något utan bara för att kolla vad folk säljer. De som förvånar mig mest är de som säljer saker så det knappt går runt rent ekonomiskt. Idag var det någon som sålde ett cd-ställ. För trettio kronor. Hmmm… annonsen kostar tjugo kronor. Vinst: 10:-. Då ska man dessutom ta emot samtal, bestämma plats och göra upp affären. För tio spänn. yeeeesss!
Det kan man köpa två bananer eller en disktrasa för.
Jag är också extremt fattig denna månad. 1000 kronor att leva på till den 25:e nästa månad. Jag kanske ska ta och sälja min gamla repiga teflonstekpanna för trettio kronor..
I veckan tänkte jag på min fattigdom. Kanske man skulle ta en vit månad nu när man ändå är så pank funderade jag. En halvtimme senare satt jag på Cheers uteserveringen med Maja och med en öl framför mig.
Jag konstaterade hur trist det är att jobba och ändå vara konstant fattig. Vidare berättade jag för Maja att jag funderade på att sluta röka 1:a oktober när de ändå plockar in alla uteserveringar. När jag kommit hem tog jag en cigg, men istället för att gå ut och röka som jag brukar, tog jag en cigg i köket och tänkte: Man kanske kan ta och börja röka i köket. Så mycket luktar det ju inte om man vädrar och det är ju så jävla boring att gå ut och röka när det börjar bli kallt ute…

Förvräng, förträng.

Förresten kanske jag kan sälja min teflonkastrull också. Den är inte heller så repig. trettio spänn. Snacka om kap!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *