Snöänglar och en plunta.

Snön glimmar där utanför fönstret. Man får lust att ta med sig en plunta med nåt starkt i och gå ut och göra änglar i snön, men jag jobbar. Tvivlar på att jag får med mig min brukare på ett sånt äventyr.
Sovit tre timmar i natt. Kunde inte somna. Roade mig med att titta på molnen som flöt förbi. Började klockan sju. När jag börjar klocklan sju kan jag sova i två och en halv timmar innan min brukare ska upp. Timlön: 132:- för att ligga och schlafa. Drömde att min brukare klev upp ur rullstolen och hade fejkat hela skiten. Hans sambo bjöd på julöl. Jag låg där i deras säng och drack ölen, käkade julkorv och rökte cigaretter
Min brukares sambo är nörsk. Har alltid tyckt norrmännens matvanor verkar ganska osmakliga. Just nu, i kylskåpet, ligger en genomskinlig burk med kokta grisfötter i gele. Vet inte om det är typiskt norskt, men det verkar vara väldigt mycket för kokta köttdelar. Syrran jobbade på färjorna som gick mellan danmark och norge. När det var norsk lunchbuffe höll hon alltid på att spy när hon såg alla jävla konstiga kokta rätter och geleklumpar.
Nu tittar han på filmen Splash. Är nog en utav de sämsta filmer jag känner till. Har dessutom ganska svårt för Tom Hanks. Speciellt i hans tidiga filmer. Han spelar ofta grymt ultraamerikanskt korkad och han gapar och skriker konstant och hela tiden.
Vet inte vad jag vill ha sagt med det här inlägget riktigt. En jobbrapport kanske.
På vardagsrumsbordet ligger en hög med tidningar, en blå fruktskål med en apelsin i och tre fjärrkontroller. Två till TV:n och en för att stänga av min hjärna om jag skulle känna att jag håller på att bli sinnessjuk.

Solen skiner på snön. Snöänglarna lyfter mot skyn. Jag längtar ut dit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *