Skräpblaskor och en dammig kineseria

Ibland när jag jobbar brukar jag köpa GT eller Expressen. Förstår egentligen inte varför. Kvällstidningar är ju helt bedrövliga. På alla vis. Antar att jag tänker att jag ska läsa något annat än metro. Köpte även med en bilaga vid namn extra. Någon sorts skvallerblaska. Fadde fri från fängelse, Charlotte Pirelli: Jag släppte mig inte i duschen osv. Av de tre artiklar jag läste hittade jag fem eller sex stav och syftningsfel. Kan ju hända att korrekturläsaren är analfabet.

Käkade på kinesiska muren med syrran igår. Göteborgs första kineseria. Vi brukade käka där med familjen förr i tiden. Jag har inte varit där efter att köket invaderades av råttor. Tyckte de hade gått ner sig. Servitören hade jeans och luvtröja på sig. Han frågade vad vi ville dricka. En bärs sa jag. En cider, sa syrran. Två sekunder senare frågade han igen: och vad vill ni dricka? Jag kunde inte hålla mig utan började flabba. “Oj”,sa han. “Det har jag ju redan frågat”. Maten var medioker. På fönsterkarmar och blommor växte damm på höjden. När servitören kom för att plocka upp tallrikarna när vi ätit upp tror jag han tänkte fråga om maten smakade bra. Istället frågade han: “Smakar ni bra?” Jag tänkte säga till honom att det får du fråga våra respektive om.
Efteråt gick vi och tog två bärs på sejdeln. Samma original vid bardisken som vanligt. Samma äss som vanligt där ute på gatan.

Tror jag går i genom en “kineseria-fas i mitt liv just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *