Något har hänt.

Duggregn och totalt jävla mörker. Gatulampor är släckta. Det här kan vara den mörkaste dag som gud har skapat. Jag sitter vid ett fönster. Människor går förbi. Fula, smala, vackra, feta. Jag har min kupa på mig. Den saknar visir. Tvingen är åtskruvad strax ovanför vänstra örat. Tankarna studsar runt i skallen hur dom vill.

Jag tänker mycket. På hur saker har varit genom åren. Jag tänker på den ilskan som har varit lagrad i min kropp. På hur mycket jag har förlorat och hur många människor jag skrämt iväg med mina vredesutbrott. Jag tänker på mina fyllespel och hur jävla väck och redlös jag har varit och dagen efter inte kommit ihåg vad man har spytt ur sig för dryg och elakheter. Och dessutom haft svårt att tro på att något sådant skulle kunnat komma ut ur min mun. Idag äcklar det mig. Det gör ont att tänka på. Kanske det är därför jag nu för tiden nästan aldrig blir red-redlös längre. När jag ser andra par stå och skrika på varann är det inte långt ifrån att det vänder sig i magen på mig. Jag ryser när folk skriker och om någon skriker på mig formas jag till ett frågetecken. Jag har fått nog helt enkelt. Jag talar ju från egen erfarenhet.
Känns ändock smått overkligt att tänka på att man har gått runt och varit arg i typ trettio år. Något har hänt. Ilskan verkar inte lagras i min kropp längre. Tror jag har blivit bättre på att säga till eller fråga direkt om jag blivit sårad över något som någon har sagt. Hur som helst känns det skönt. Som att bli botad från någon tärande sjukdom. Visst fan kan jag bli arg fortfarande, men inte på det sättet och visst fan blir jag gärna full fortfarande, men jag är inte road av att vakna under ett köksbord bland massa människoben med en uppdrucken jägermeister flaska i handen medan andra sitter och äter frukost. Vilket faktiskt har hänt.

Tror jag har blivit äldre. Nej, det vet jag ju. Men jag känner mig mognare och en aning visare… och jag tackar inte nej.

Hur som haver… Jag har skurit ett hål i min kupa. Jag går ut och tager en cigarett. Jag hade kunnat tänka mig att kyssa en vacker kvinnas läppar exakt nu, men det är en annan historia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *