Ett anteckningsblock.

Skulle gått upp och skrivit en sång
men jag somnade om…

Tiden flyr, men rör sig ändå så jävla sakta. Det regnar och regnar och blåser och blåser. Jag har fått i uppgift att skriva en text till en av våra låtar i bandet, men jag får inte ur mig ett ord.Jag bläddrar i ett anteckningsblock från förra året. Tänkte att jag kanske hittar några schyssta textfraser. Istället märkte jag att jag hade skrivit ner alla mina dagliga utgifter under ett halvårs tid. Duktigt av mig. På gränsen till präktigt… så den 15:e december förra året köpte jag: Tobak 75:-, Kanelbulle 16:-, Keso+nudlar 28:-, Strumpor 25:-, tomtar(?)20:-, Öl på Gyllene prag 240:- (där nånstans i och med bärsen sprack den dagens budget…) Jag bläddrar vidare och hittar en dikt. En väldigt oglad sådan som handlar om gräl mellan man och kvinna, Ett recept på morsans, som det står, svingoda fisksufflé. Ackorden till Cornelis-låten Esmeralda (Gustavsson) dyker upp och en ruffig teckning på ett kvinnligt könsorgan. Till sist hittar jag vad som kan vara en halvfärdig sångtext. Några av fraserna är följande:

You better kill your darlings
before I fuck them all…

Att skriva dikter, noveller, betraktelser ossovidare har aldrig varit ett problem för mig. Att skriva sångtexter är lite av matematik och jag har aldrig varit en hejare på matematik. Dock är min vördnad för de som kan skriva sångtexter som knockar en ur stolen enorm. Jämför mig såklart med mästarna. Det underlättar ju inte precis.

Kanske ska åka till myrorna och handla en bok istället…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *