Regnet

Det regnar och regnar. Krigiskt. Smutsiga människor blir rena. Regnet smattrar mot gatorna som kulsprutor. Människor springer som om det vore radioaktiv sörja som rasar från himlen. Det kanske det är. Det regnar och regnar. Jag ska iväg och söka en utbildning, men jag har fastnat här. Beskådar regnet med en öl i handen. På ett lunchhak. Fläsk och löksås. Kvarlevemeny från bondesamhället. Bonde söker fru som kan laga fläsk med löksås… Jag sitter fast här. Mellan liv och död och regnet flödar från en nyknullad himmel. En muttrande kvinna frågar om hon får ta mitt askfat. Jag säger ja trots att jag menar nej. Hon tar mitt askfat. Ställer det på ett annat bord, sen går hon och försvinner ner för gatan. Jag reser mig upp och går och hämtar mitt askfat igen. Jorden ÄR platt hör jag en snubbe säga till en annan snubbe. Fuck!
Jag reser mig upp och kliver rakt ut i helvetesregnet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *