En gammal påskhistoria.

Kommit hem efter ett elva timmar långt arbetspass. Har knäckt en folka. Jag har jobbat två pass efter att varit sjukskriven i tre veckor. Nu är jag ledig i en vecka. Perfekt cykel.Så borde det vara jämt.
Ska dricka några påskbärs med Maja imorn. Senare på kvällen blir det hästpojken på pustervik. Ser fram emot morgondagen. Det brukar jag sällan sitta och tänka. Verkar onödigt. Morgondagen kommer ju vare sig man vill eller ej. Lika sant som det finns för mycket ryggsäckar och bananklafsande typer på spårvagnen.
Nu är det någon granne här som hostar så han spyr. Jag är glad att det inte är jag…

Imorn börjar påsken. Är det då alla haggor åker till blåa kullen och super och knarkar och svär?
För två påskar sen svettades man i t-shirt. Det var sommarvärme. Jag var ihop med en tjej. Vi bodde ihop. Knullade på regelbunden basis. Jag och tjejen bjöd hem varsin morsa på påskmiddag. Tjejens morsa pratade hål i huvudet på min morsa. Min morsa sov över. Hon gick och lade sig. Min tjej också. Klockan halvtolv. Det tyckte jag var lite präktigt, men framför allt förnuftigt och vuxet. Själv gick jag runt och skåpsöp. Var stökig och brötig medan jag trodde att jag bara smög omkring och mös. Stämningen blev allt sämre. Speciellt när morsan kom upp och undrade vad det var för oväsen och att hon inte kunde sova när jag skulle lyssna på festlig partajmusik för att skapa trevlig stämning. Som blev dålig stämning. Jag gick och lade mig efter att ha tömt kylskåpet på öl. Jag rumlade till sängen. Gick gudskelov och lade mig hos min tjej och inte morsan. Hon vände ryggen mot mig. Hon var som en frysbox i sommarvärmen. Jag somnade på rygg och snarkade som valross och vaknade med huvudbonk som blåtiror.
Stämningen på morgonen dagen efter var kylslagen.
Idag kan jag nästan göra som jag vill, nästan hela tiden. Det har sina fördelar.

Glad pösk, för all del…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *