Pangmåltiden.

Tänkte att jag skulle koka potatis igår. Som alternativ till all pommes frites jag slängt i mig på sista tiden. Först satte jag på fel platta. Det var maja som satt på köksstolen och var uppmärksam att det rök från spisen. “Helvete” sa jag. Stängde av fel platta och satte på rätt. Trodde jag. Jag hade satt på nästa fel platta. På nästa fel platta låg ett kastrull-lock i glas. Maja satt på stolen och var uppmärksam igen. “Det ryker från spisen igen, och det luktar” sa hon. “Helvete”, sa jag. Glaslocket hade hunnit bli svart och typ 250 grader varmt. Efter mycket om och men fick jag ner det glödheta locket i vasken. Naturligtvis sprutade jag iskallt vatten på det. Poff, självklart gick det i 700 bitar. “Du sprutade iskallt vatten på locket va”, sa Maja. “Jaaaa…”, svarade jag lite trött. Maja är kock. Det är inte jag.
Till slut fick jag i gång rätt platta, men det var något märkligt med potatisen. Potatisen kokade i en halvtimme minst, men den vägrade bli mjuk och genomkokt. Jag konstaterade att jag hade köpt defekt potatis. Till slut hamnade den i vasken. En fiskpinne hamnade i toaletten.
Jag fick nöja mig med en ostmacka som kvällsmat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *