Några drömmar om kistor och hundar.

Nyvaken, yrvaken. Jag har sovit nio timmar. Känns som jag skulle kunna sova nio timmar till.

Drömmer otroligt märkliga drömmar för tillfället. Inatt drömde jag om begravningar på löpande band. Kistor som flög runt. Människor som var ledsna. Jag hade någon central roll, som jag nu inte kommer ihåg. Det kan ha att göra med att jag såg en japansk film igår om en man som jobbade på en begravningsbyrå. Han svepte in döda personer och sminkade dem inför de sörjande. Filmen handlade om livet. Självklart har jag glömt bort vad filmen hette. Den hade vunnit en Oscar för bästa utländska film. Den var bra men ganska sentimental för att vara japansk. Känns som att det kan ha varit därför den vunnit en Oscar. Några vunna Oscars för en film känns ju knappast som en anledning till att det är en fantastisk film…
För några nätter sen drömde jag om en snubbe som jag brukar stöta på ibland när jag tar en promenad. Vi brukar stå och snacka en stund innan vi går vidare åt var sitt håll. I den här drömmen var han arg på en tant som hade ett gäng hundar. Hundarna såg ut som små raggiga, ludna, vita bollar. Tanten var upprörd. Han puttade omkull henne. Sen tog han hund efter hund och sparkade iväg som projektiler. De valsade runt tio meter upp i luften i cirklar och elipser och åttor. När de tillslut en efter började tappa höjd sparkade han upp dem i luften igen. Hela tiden väldigt arg. “Jävla fitthundar”, skrek han varje gång han måttade en spark. Jag sa till honom att lägga av med vad han höll på med. “Jävla fittgubbe”, sa han då. Sen tog han tag i mig och sparkade upp mig i luften. Jag seglade runt i cirklar och åttor och elipser med alla de där hundarna. Det hela upprepades ett antal gånger innan jag vaknade.

När det känns som jag skulle sova nio timmar till brukar jag tvinga mig upp. Sen blir jag sittande i sängen en stund. Ibland nickar jag till några minuter. Idag var klockan kvart i elva när jag vaknade och satte mig upp. Nästa gång jag vaknade till var klockan kvart i tolv. Jag hade suttit så i en timme. Sovandes med hakan mot bröstet. Som en gammal farmor utan virkning som deckat av i läsfåtöljen. Tycker att nacken känns lite stel och knastrig nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *