Inför, inför, inför

Varje gång jag slår på Tvn är det inför melodifestivalen. Vad är poängen? Alltså vad är poängen med att få se och höra alla bidrag innan själva melodifestivalen har gått av stapeln. Inte för att jag bryr mig, men det hela känns rätt tjatigt.

Imorn är det Göteborgsvarvet. Det kan vara en ganska trevlig syssla att sitta på en uteservering med en kaffe eller en bärs framför sig. Beskåda alla svettiga och flåsiga typer som springer förbi. Tydligen är det någon slags förfest på stan idag inför Göteborgsvarvet. Tycker inför verkar vara en ganska stark trend nu. Så stark att man är trött på skiten när det väl är dags. Lite som kommersen inför jul. I övrigt förvandlas den här staden varje sommar till en stor jippogård. Evangemangstaden som den kallas. Handbollscup, Gothia cup, Göteborgskalas osv. Samtidigt gräver de upp varenda spårvagnsräls på varenda gata. Turister går runt och beskådar en stor byggarbetsplats. Svettas med oss andra göteborgare på försenade ersättningsbussar.
Antagligen längtar jag bort från den här stan ibland. Mer än jag själv förstår. Tyvärr blir det till att promenera samma uppgrävda gator ett tag till eftersom min ekonomi är ett taskigt skämt.

Ska träffa Maja om en stund. Tror vi kommer leta upp ett soligt plejs. Den här solen kan vara en öl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *