Amish eller hittpå-folket.

Såg en dokumentär om amishfolket igår…
Höll ett föredrag om amishfolket när jag gick på folkhögskola för längesen. Störde mig enormt på deras motsägelsefullhet. Att man till exempel inte får ha fast telefon i hemmet. Dock har man en telefonkiosk på området som man kan ringa ifrån. Bensindrivna fordon är förbjudna, men taxi får man ta till närmsta köpcentrum när man skall storhandla… Tyckte det verkade vara så med det mesta.
Tydligen ser de stunden på jorden som en passage till det riktiga livet i himlen.
Efter att ha stått och totaldissat amishfolkets tro och hittpåregler avslutade jag mitt muntliga framförande med att dessutom berätta att jag tyckte att amishfolket verkade helt jävla dumma i huvudet.
Efter att ha sett dokumentären igår kan jag ändå tycka att jag hade rätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *