Dom och vi.

Det pratas Madeleines bröllop i TV. Mediabevakningen verkar helt enorm. Till och med vädret presenteras utifrån hennes bröllop. “Det kommer att bli ett perfekt bröllopsväder!” säger metrologen och ser stolt ut. Nu har de precis gjort en djupdykning i hennes kollektion av tiaror. Tydligen ska det finnas en tiara i kungahusets ägor som väger tre kilo. Tidigare hade det brunnit i en container i centrala Stockholm. Nu var man orolig att stanken skulle lägga sig över bröllopet. Så här håller det på…

Ofattbart. Rent provocerande. Den lilla människan gör sig ännu mindre och går ner på knä inför överheten. Slickar leran av kunglighetens stövlar. Året är 2013, inte år 1750.
Jag har en släkting som man inte får skoja med eller säga något nedlåtande gällande kungahuset. Då blir hon upprörd, uppriktigt ledsen. Det hela är svårt att förstå.
Regn, stank av brända sopor och en trekilos tiara som ger nackbesvär…
Kungahus, kungligheter, royalister. Alltihop motsäger sig hela tanken med att alla människor har lika värde. Ganska vidrigt. Dessutom lägger jag hellre mina skattepengar på ett samhälle som mår bättre än någon kunglighets handväska som går loss på 18 papp.

Ett svar på ”Dom och vi.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *