Marstrand och KG:s källare

Jag har varit på Marstrand idag. Med mor, syrran och hennes bättre hälft. Vad jag vet har hon ingen sämre undangömd. Det var någon slags flygmyreinvasion där, mitt bland alla bratsen, i mitt hår och i min kycklinggryta som jag åt i gassande sol. Har även badat igen. Tre gånger hittils, jämfört med noll förra året. Hade glömt av hur skönt det är. Jag menar att först gå runt förbannad och svettas som ett svin. Hoppa i plurret och sen sitta i solen och torka som det lilla schwein man är.

Hittade även min krog på Marstrand. Visste inte att jag hade en. Fram till nu. Framgår av bilden nedanför. Tyvärr gick jag aldrig in och tog en bärs. Det hade varit okamratligt mot det övriga sällskapet.

 

Tillbaka i götet igen. Sitter på krogen nedanför morsans balkong. KG:s källare heter den. Morsan duschar av saltvattnet. Sen blir det fredagsmiddag med familjen på morsans balkong. Det är uteslutande alkisar på den här syltan. Lite som Persikogården om någon har varit där. Lite för mycket för min smak också. Galliano och lilla restuaranten framstår som länkarnas lokaler i jämförelse. Min mor är lite deppad över att ha balkongen precis ovanför uteserveringen. Vid sjutiden hör man att de har nått smärtgränsen för hyfsat alkoholintag. Det skrattas och gapas argt om vart annat. Vid nio leder folk ut varandra. De kan inte gå. Vissa gråter. Någon ställer sig helt sonika och vrålar rakt ut på torget.

“Hur många har du förlorat på grund av alkoholen?” frågar den ena stammisen den andre. Samtalet fortgår. Vid bordet bakom min rygg. “Har du panikångest?” blir nästa fråga. Samtalet fortskrider på detta vis… Det här är bara början.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *