En dag på stan med morsan.

Har varit ute och promenerat på stan med morsan idag. Tänkte att det kunde vara bra för mitt antågande diskbråck. “Vi kan ju kolla in kulturkalaset lite” sa jag till morsan. Vilket är högst otroligt att jag skulle säga med tanke på hur mycket jag älskar stadskalas eller stadsfestivaler eller klungor med jeppar med feta hoden och feta läppar. Men! Jag älskar världen!
Vi promenerade runt, jag klagade på ryggont och morsan smågnällde över lite allt möjligt annat, sen bestämde jag mig för att visa henne köttbullekällarn. Stämningen var så där.
Efter att ha visat henne lokalen med alla göteborgsmotiv på väggarna och berättat att det här är minsann ett ställe som är lika mycket cafe som matställe och ölställe och inte som alla andra ställen utan själ, berättade hon för personalen det första hon gjorde att alla bakverk var överdrivet stora. Jag hummade lite. Kvinnan bakom disken tittade på min mor en stund och meddelade sen att man lever bara en gång. Morsan hummade lite. Själv beställde jag en bärs.
När morsan hade ätit upp sin äppelkaka var kaffet kallt… Precis när vi skulle gå övertalade jag morsan att ta ett glas vin. Det ville hon absolut inte. Efter en stunds betänketid ångrade hon sig. Efter två klunkar vin tyckte hon allt var riktigt trevligt. Sen började det ösregna. Vi gick in. Plötsligt tyckte hon stället var riktigt mysigt. Och det var sååå mysigt att vi satt här.
Så här är mötena med morsan ibland. Det tacklas med lite markerande röst och en hög grad med tålamod från min sida. Oftast är det inte så här. Ska väl tilläggas för att det hela ska hamna i ett rättvist dager.
Nu sitter jag på en sylta på kungsgatan och dricker en flaska hof för 19:-. Tycker jag är sköj! Ska gå på hästpojken om en stund. De spelar på jippot kallat kulturkalaset. Har inte fått med mig någon dit. Alla är väl mätta på konserter efter wow, vad fan vet jag.
Ryggen har värkt hela dagen. Har som sagt promenerat ner till stan eftersom att jag tänkte att det kunde vara bra. Nu värker det knappt något alls. Det kan vara promenaden. Det kan vara ölen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *