Fyllskalle blir dumskalle.

Tog en öl på nians innan. Nu sitter jag på sejdeln och väntar på Putte.
Satt och lyssnade på några fulla grabbar, vare sig jag ville eller ej. Den ena grabben hade tydligen träffat en tjej ganska nyligen som han skulle hem till. Han tyckte om att hångla med henne. Sen berättade han att hon hade försökt hångla upp honom i hallen. Detta var tydligen ett väldigt problem för honom. “Man kan ju inte hångla i hallen”, sa han. Hans kompis höll med förståndigt. Är det här någon slags regel jag har missat? Själv brukar jag knulla alla mina babes i hallen. Okristligt och hårt!
Nåväl, han hade iallafall sagt till henne att hon inte fick hångla upp honom i hallen. Då hade hon klappat honom på ryggen istället. Detta var enligt honom ännu värre och nu satt han och hade ångest över detta och funderade över om han skulle strunta i att träffa henne…
I hallen ska skorna knytas och inte massa snusk utövas!

I övrigt blir folk dumma i huvudet när de blir fulla. Inkluderat dig och mig. Ändå sänker vi oss till neandertalarnivå utan minsta tvekan. Du och jag.
Jag var nykter i tre månader i sträck en gång. Tror aldrig att jag har varit så uttråkad och ensam i hela mitt liv. När alla andra skulle ut och sköja till det satt man där. Ensam och rullade tummar. Eller framför TVn. I bästa fall kunde man ta en promenad eller runk. Att äta blev en ny hobby. Herregud vilket nöje. Konstigt nog gick jag inte upp. En kväll när jag och syrran skulle ha filmkväll köpte jag godis för 120 spänn. Lösgodis, chips, ostbågar, glass, chokladkakor, gräddbollar och läsk. Syrran tittade äcklat på mig när jag tryckte i mig i ursinne. Helt omedveten. Vid den här perioden hade jag bil. Förutom för att fika i bilen på bullar, kaffe och cigaretter blev jag automatiskt fyllechaufför eftersom jag inte drack själv. Ibland, vid enstaka tillfällen följde jag med sällskapet in på krogen. Intalade mig att man kunde umgås utan alkohol. Det kan man inte om hela ens vänskapskrets dricker. Jag drack läsk. Och dog av ångest. När alla andra hade fått i sig typ tre öl blev det hela olidligt. Jag satt bara och tänkte på att de blev mer och mer dumma i huvudet. Efter deras tre öl var jag tvungen att åka hem. Glo i väggen eller i klia mig i röven eller se på något TV-program om märkliga insekter i Skellefteå. Ibland blev jag väckt mitt i natten. Då var det någon fyllskalle som ville bli hämtad på krogen eftersom jag hade bil, men ingen hobby och var tillfällig nykterist med illavarslande snällhet. De stunderna var nästan värst. På självaste julafton, efter exakt tre vita månader, öppnade jag min första öl. Jag låste in mig i ensamhet i syrrans vardagsrum. Den ölen är lätt den godaste jag har druckit.
Jag såg den vackraste måne visa upp sitt vita arsle genom vardagsrumsfönstret.
Helt magiskt!

2 svar på ”Fyllskalle blir dumskalle.”

  1. (Att du slapp ångesten, att du knullade som en gud utan att tappa orken, att du var underbar och slutade vara en dum fyllskalle, för att nämna några exempel)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *