Förresten…

…idag, när jag kom hem efter att ha varit ute större delen av dagen gick det inte att låsa upp min ytterdörr. Det var inget fel på låset som jag först trodde. Förklaringen till detta är helt enkelt att jag hade glömt att låsa dörren när jag gick hemifrån. Otroligt oansvarigt och klumpigt av mig. Detta brukar förvisso aldrig hända längre.
Annat var det förr i tiden. Kom ofta hem till en olåst dörr. Det hände faktiskt inte en enda gång av de gånger jag glömt att låsa dörren att det satt ett skrålande gäng alkisar i soffan eller att det låg en naken och okänd donna i sängen och väntade på mig. Trots att det var “fri entré” rätt in i lyan.
En gång för väldigt längesen, väldigt längesen betyder i detta fall 10-15 år tillbaka, så hade jag glömt att låsa dörren när jag hade varit iväg över en helg i Malmö. Fri entré. Om sanningen ska fram hade jag inte bara glömt att låsa… När jag fick syn på min lägenhetsdörr såg jag att den stod på glänt. Tänkte så klart att någon hade lyckats göra inbrott. Efter att ha promenerat runt i min egen borg kunde jag konstatera att inget var rört. Inte en enda människa hade varit därinne.
Trots att jag bara hade glömt att låsa och slå igen dörren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *