Saronkyrkan.

Gå upp klockan tjugo över åtta en ledig Lördag. Det har jag nog inte gjort på 39 år. Ska följa med syrran och hennes grabb Kirre till second hand på Saronkyrkan. Brukar vara helt enormt svettigt med folk. På sommaren brukar svettoset slå i taket därinne, uppblandat med stickande damm i ögonen. Folk trängs aggressivt. Är på jakt efter en bild på kungen i naken överkropp… eller inte!
Kanske rentav märker mig själv i örat med en prislapp. Femtio spänn. Somnar om i hyllan med porslin. Vaknar upp hemma hos en tant med virkade dukar på bordet. Hon tycker hon har gjort århundradets kap. Jag sitter i hennes blommiga soffa och gäspar. Dricker te och vi konverserar om stödstrumpor och tio sorters kakor.
Jag kan se det framför mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *