Långlunch på The Dubliner.

Satte eld på lite skägg av misstag för en stund sen. Göteborgsvind och för hög låga på tändaren. Lätt hänt. Rena webergrillen. Kolgrillat skägg. Doftar ljuvlig död och ångest.

Sitter på The Dubliner på Järntorget. Har käkat lunch. Någon slags variant av modern(?) Carbonara. Pastaskruvar i olika färger, bladspenat och inget ägg. Smakade ens inte i närheten av hur en Carbonara ska smaka.
Det kom ett ösregn som höll i sig i en och en halvtimme. Jag blev kvar och bytte kaffe mot öl. Var egentligen på väg till arbetsförmedlingen, men regnet ville inte upphöra och nu har jag precis beställt in öl nummer två. En klunk in på öl nummer två slutade det regna. Nåväl, de stänger inte förrän klockan sex, så jag skall nog hinna. Anledningen att jag ska dit är för att anmäla mig arbetslös i en månad eftersom jag har ofrivillig semester som jag förvisso inte tackar nej till.
Kanske ska sänka ett par gammeldansk innan jag går upp dit och berätta vad jag egentligen tycker om arbetsförmedlingen och att jag självklart älskar världen!

Det satt två stycken snubbar här i femtio-års åldern innan vid bordet framför. Satt och lyssnade på deras samtal till och från. Så som man gör. Vare sig man har lust eller ej. Det lös åldersnoja totalt. De var män av den ofattbart manliga sorten. De var rockers som de sa. Gillade tatuerade kvinnor med rockattribut. Den ena av dem var med på en datingsida där det fanns massa tatuerade människor. Han visade bilder för sin kompis.
“Oj vad fräsh!”, var ett utryck som florerade tätt mellan varven. När sen snubben hade visat färdigt bilder på tatuerade kvinnor gick han på dass. Jag satt och strökollade på dejtingsidan jag är med på. Förväntade mig såklart att kvinnan med krökt k skulle finnas där.
När jag sen tittade på snubben och hans telefon så var han ute på sin dejtingsida. Som jag direkt såg att det var samma dejtingsida som jag är med på. Såg att han mailade med någon. Jag stoppade ner min telefon i fickan i rekyl…

De två tuffisarna började prata om metal.
Tyckte den ena snubben satt och sa att Voivodsångaren sjöng som en fjant och sjöng så för att han trodde han var Elvis och bara ville ha brudar. Högstadienivå på pratet. Och förtal mot sångaren i Voivod.
Med näsan i blöt var jag tvungen att lägga mig i. När jag frågade så sa de att de pratade om Volbeat. Ett band jag missat helt. Som tur är. Han spelade upp det för mig och det lät inget vidare.

När de sen reste sig upp för att gå sa snubben som var med på samma dejtingsida som mig till sin kompis:
“Du, tjejen som jag berättade om på dejtingsidan dumpade mig precis. Hon skrev att jag inte skulle höra av mig mer och att jag kunde dra åt helvete!”
“Det var som fan!”, sa hans kompis.
Sen gick dem.

Det var som fan, tänkte jag. Undrar vad han skrev?

Nu är ölen slut. Spöregn har bytts ut mot duggregn.
Dags att gå till arbetsförmedlingen mjaua och morra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *