Dröm nr.1 – En återkommande dröm om en galleria.

Har en dröm som brukar återkomma. Alltså när jag ligger och sover. Jag drömde den i morse igen. Den utspelar sig i en liten galleria. En rätt gammal och sunkig sådan, där kommersen inte verkar vara så hysteriskt stor.
På nedervåningen ligger ett gammalt klassikt och spartanskt fik. Bryggkaffe, ostfrallor och kanelbullar. På övervåningen ligger ett flottigt lunchhak. Det speciella med de här två ställena är att rökförbudet inte verkar ha hittat dit. Det står askfat på borden och man får röka mellan klockan 12-17.
Det verkar vara någon slags nostalgi drömmen är uppbyggd på. Hur jävla sunkigt det än må vara med ett igenbolmat hak så talar alltså min nostalgiska känsla om något annat.
Första gången jag drömde denna dröm gick jag in för att avjnuta en kaffe och en cigg på undervåningen. “Tyvärr”, lät damen meddela. “Klockan är fem nu, så rökning är inte tillåten längre. Du är välkommen tillbaka imorgon.” I drömmen bestämde jag mig för att gå dit åter, dagen efter.
Mäkta besviken var jag när jag vaknade upp och insåg att allt var en bluff och bara i mitt arma hode.
Inatt när jag drömde om drömmen igen hade jag sällskap med någon rökfri typ som rynkade på näsan och stönade fram ett litet “usch” när vi gick förbi. “Imorn ska jag gå hit”, tänkte jag i drömmen och vaknade upp direkt efter. Lika besviken denna gång.
Spännande att se hur utfallet blir nästa gång jag drömmer om detta ställe. Kanske jag bolmar ner mig totalt, och vaknar röksugen på loftet…
Med några efterforskningar i vaket tillstånd tror jag att denna gamla sunkgalleria ligger placerad på en bakgata (som inte heller finns i vaket tillstånd) någonstans i närheten av Kungsportsplatsen.

Nu sitter jag iallafall under en väl tilltagen markis på Vasagatan och dricker en cider. Och röker en cigarett. Det funkar det med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *