Goodbajos kneg-hagga-helg!

Rumänier, eller tiggare om ni hellre vill brukar åka samma vagn som mig på morgonen när jag jobbar helg. De kliver alltid av vid Brunnsparken. Det sägs att de samlas där för att samla ihop sina pengar och skicka dem till sina familjer och släktingar. Ett av alla de få rykten och snack, som faktiskt känns som det kan stämma…
Hade även en tuggumiklafsande människa i sätet bakom mig. Lät som människan hade proppat i sig ett helt paket Hubba bubba och råsmaskade med öppen trut. I mitt öra. Hallondoften låg kväljande i hela vagnen.

Vaknade tjugo över fyra i morse. Satte mig upp i sängen. Tänkte att nu är det dags att släpa sitt beniga arsle till kneget. Satt så en stund. Tittade på klockan sen och insåg att jag kunde sova tre timmar till.

Slutar om en timme. Sen är jag en fri man. En fri man som tänker ta sig några kalla nu när jobbhelgen är över. Belöna belöningssystemet eftersom jag har varit så duktig och stått ut med att jobba denna svåååra helg… Kanske jag till och med bjuder mig själv på en Gammeldansk. Efter tre öl brukar det brinna under hatten. Gud nåde den som brukar sätta sig bredvid mig, vad den stackars människan brukar bli nedpratad.
Äter ett jättelass med nudlar, med biffsmak. Fast utan biff. Äter även en mjuk macka, som har blivit hård. Till detta dricker jag kolsyrat vatten. Självklart utan bubblor, men det fattar man väl.

Nej, nu måste jag diska. Sen är det bara Ausgeen, auf wiederseen till kneget och Guten tag och tjüss till krogen. Yeäää!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *