Insomnia ala bedrövelse.

 

 Status insomnia…

Kl.03.40 Sitter och glor ut i dimman. I köket. Med en folköl. Kan inte somna.

Kl.05.50 Tillbaka vid samma köksbord i samma kök. Efter att vridit mig, förbannat, svurit, trummat på huvudkudde. Fortfarande inte somnat. Fåglarna har börjat kvittra och solen är på väg att gå upp. Någon borde slänga en säl eller dra en yxa i mitt huvud. Borde finnas en avstängningsknapp för tankar som kommer och går. Kan man slita ut sina hjärnceller genom att tänka för mycket? Hur gör man för att inte tänka? Det verkar finnas jättemycket människor som inte tänker alls. Hur gör de? Tillbaka upp på loftjävlet igen.

Kl.07.10 Tillbaka vid samma… Ringt till jobbet och berättat den glada nyheten att jag kommer stanna hemma idag. “Att inte sova är inget giltligt själ att sjukskriva sig”. Men om det värker i hela kroppen för att jag inte har sovit så kan jag vara sjukskriven för värken. Borde finnas massa andra symptom som borde vara giltiga själ till sjukskrivning. Brustet hjärta till exempel. Har alltid periodvis haft svårt att somna. Min farsa brukade lägga huvudet på kudden. 45 sekunder senare sov han. När jag frågade hur han gjorde sa han att klev ner och lade sig i ett svart hål.

Nu sitter jag alltså här. Jag har varit vaken i 24 timmar i sträck. Jag dricker morgonkaffe. Guten morgen! Önskar verkligen att hon hade varit här. Loftet blev ett mycket vackrare ställe när hon tog hand om min sida av sängen. Jag hade krypit upp bakom hennes rygg och stannat där. Tills vi hade vaknat. Och sömnlöshet för en kortare stund i lyckligt tillstånd kan vara rena drömtillståndet. Det hör man väl: Trött men lycklig. Tillståndet just nu kan mer kännetecknas som. Trött och less… Och nu, för att geniförklara mig själv dricker jag morgonkaffe. Morgonståndet uteblev… NU skulle jag ha gått upp för att gå till jobbet..

Dessa textfraser har kommit och gått i huvudet under nattens gång. 

I wish I had a parachute cuz I’m falling bad for you

And I can see the ground approaching now

But I’m not sure what to do

I feel like a pinata once you take a swing at me

If you could just crack the shell open

I think inside you would find something sweet.

Avundsjukt önskar jag genast att man kunde skriva sådär. Det är vackert!

Här låten:Bright Eyes – Theme from Pinata

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *