Svabbhink, näsa, granne.

Har köpt en golvmoppshink med tillhörande urvridare och golvmopp. Plus massa annat städgodis som skursvampar, såpa och disktrasor. Kan känna att dramatiken kring mitt liv ökar drastiskt. På ett sådant sätt som nästan är svårt att ta in. Hur ska jag hantera detta?
Tar därför en öl nu. På Tullen i Johanneberg. För att smälta in denna händelse som kommer hamna på alla morgontidningars (och kvällstidningars) förstasidor. Jag har fått stänga av mobilen. Den ringer hela tiden. Scoopet är enormt.
-Vem ska du bjuda hem? undrar de. Bland annat ryktas det om att jag och Löfven skall äta T-bone rakt från mitt rutiga köksgolv. Och slicka vinet från detsamma.

Käkade lunch innan. Ute alltså. Alltså på restaurang. Efteråt drack jag kaffe på uteserveringen. Mitt i denna gemytliga stund gick tre tjackisar förbi. Jag tittade på dem som man tittar på människor som man tittar på fölk i största allmänhet. De glodde ganska irriterat tillbaka på mig. När de passerade hörde jag hur de pratade:
-Det är något med uttrycket i hans ögon. Han tittade på oss!
-Ja, svarade kvinnan som gick i mitten. Det är hans näsa. Han ser så jävla näsig ut!
När de gick förbi igen från andra hållet låtsades jag rota i min väska. Fullt upptagen med att hitta en…lösnäsa.

Och nu för en stund sen, innan jag kom hit till Tullen så och åkte jag hem för att lämna mitt städpaket (Det kan man ju inte ta med sig på krogen. Då kanske de plötsligt får för sig att man ska svabba deras golv).
Jag mötte en av mina grannar på samma våning som mig. Hon öppnade sin dörr inifrån medan jag låste upp min dörr utifrån för att komma in i min lägenhet.
-Hej, sa jag så trevligt jag kunde när hennes skalle uppenbarade sig.
-Neeeeej!!!!!! ropade hon högt och slängde igen dörren. Hårt!
-Nähä, tänkte jag. Hon som alltid brukar vara så trevlig annars. Jag stod där i hallen med min godishink och kliade mig i hodet lite förbryllad.
Efter en liten stund hörde jag hur hennes dörr öppnades tyst. Små tassande toffelsteg. Sen öppnades sopnedkastet. Samma tassande toffelsteg. Sist stängdes och låstes dörren så tyst det bara gick.

Världen älskar mig lite extra vissa dagar.
Självklart är jag inte sen att omfamna världen tillbaka.

Nej, nu måste jag hem och svabba golv!

IMG_0658.JPGEn typisk hink med städgodis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *