Baguetteäventyret.

Tack för att ni har stängt ner min mataffär! Jävla bonnrövar!

Efter många om och men med, ett visst huvudbry hade jag bestämt mig vad jag ville äta.
En Big & Hot. Vad är det för något undrar ni. Är det en luftballong fylld med mjöl? Eller en jättetomte i marsipan dränkt i sparrissås?
Nej det ska jag minsann berätta. Det är en kvarleva från gamla Krasnapolsky café. En stor baguette som man ballar på massa goa grunks på och tjoffar in i ugnen. Gradantalet i ugnen avslöjar jag ej. I mitt fall är det skinka och en massa brie.

Jag gick alltså ner till det andra Willys som ligger längre bort från mig. Den Willys:en har mitt gamla Willys sagt till mig att det är min nya affär. Tack så muchos! Till min stora fasa såg jag att baguetterna var…slut. Köpte resten av junket.
Man kan ju alltid åka ner till konsum Aveny och köpa en baguette, tänkte jag.
Missade bussen perfekt, så jag fick promenera ner till Korsvägen. Svinkallt och utan cigaretter. På ett ofrivilligt äventyr. Liseberg hade premiäröppnat idag så det var svinmycket, svingapiga småsvin överallt.
En spårvagn kom till sist och jag var äntligen på Avenyn. Var smart och kollade när nästa buss skulle gå hem. 21 minuter. Det blir till att handla långsamt tänkte jag. Kräla fram i korridoren som en berusad snigel. High on life. Insåg även att jag hade gått in med påsen med mina tidigare inköpta varor. Fattades bara att jag blev beskylld för att ha snott varorna och ställa tillbaka dem där jag tog dem.
Letade baguette…Letade baguette…letade baguette. Helt tom i varenda korg. Men det var väl fan också!
Gick ut därifrån. Low on life.

Gick in på Caféet på våningen ovanför.
-Hej, har ni några baguetter?
-Nej, vi har bara det som finns i montern, sa den otroligt icke levande människan bakom disken
-Ja, men asså, har ni några baguetter. Alltså bara baguettebröd? Hon tittade på mig länge. Det var svårt att utröna om det var mig eller sitt jobb som hon hatade mest.
-Nej, vi har bara det som finns i…
-Okej, jag fattar!

Gick in på ett annat fik. Tror ni de hade baguetter? Nej, det tror jag inte. De hade bara det som låg i montern. Och det var fan inga baguetter. Surbröd hade de däremot så man hade kunnat starta ett slagsmål.

Gick besegrad bort till bussen. Skiter i det nu, tänkte jag. Vill ändå inte ha någon baguette.

När jag satt på bussen på väg hem igen passerade vi ett promenerande par. Kvinnan tog sats med hela armen. Spände ut den bakom huvudet och skickade ut handen och gav sin kille en rungande lavett. När vi hade passerat dem och jag vände mig om i bussen stod hon och gapskratta honom i ansiktet. Trevlig Lördagskväll.

Stannade till vid Pizzerian på promenaden från busshållplatsen. Beställde en pizza med räkor, lök, champinioner, banan, curry och vitlök. Det är ju också bröd, tänkte jag och gick hem och åt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *