Vagel i ögat

Har fått en vagel i ögat. Eller i nederkanten av ögat. Nedanför ögat där den mörka tröttheten brukar befinna sig är nu rött och svullet. Det rinner i ögat. Det värker. Som att ha huvudvärk i och runt ögat. Man orkar inte riktigt hålla upp ögonlocket, men man gör det ändå. Och man blir trött och måste vila. Något som man annars kan bli av att se för mycket dumheter på komprimerad tid.
I natt när jag vaknade slog jag upp ögonen. Fast bara det ena. Det andra satt fastklistrat i stängt läge. Jag tog i med all kraft jag hade med mina ögonmuskler, men ögonlocket ville inte öppna sig ändå. “Jaha, det var det ögat”, tänkte jag i mitt yrvakna tillstånd.
Jag drog loss ögonlocket som hade klistrat sig fast i kinden, sen lade jag ner hodet på huvudkudden, somnade om och drömde att jag var helt blind.

Annars är allt bara tjosan!

(null)Underst: Ett friskt öga. Överst: Ett ofriskt öga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *