Lite mer vagelsnack, ett tveksamt beteende och lite prat om 40 minuter.

FullSizeRender
Vaknade upp så här i morse…
With my good eye closed. Tack vare denna vagel så klibbar ögonlocket fast på natten. Jaha, det var ju skönt tänkte jag. Nu slipper man se halva världen. Då kanske man tyar.
Får gå runt med glasögon istället för linser. Glasögonen tynger ner snoken och det fortsätter rinna vätska ur ögat och ner på kinden. Sicket hilvidi!

Nu är Gothia Cup igång för fullt. Detta erfarade jag igår morse när jag var på väg till jobbet. Ett helt tjejlag från Mexico knödde sig in på bussen. Hela resan ner till Brunnsparken skrölade de ut någon låt på spanska och jag vaknade till. Jag låtsades intresserat titta ut genom fönstret, på vår stad. Ah, där ligger biblioteket. Oh där är jordens fulaste fontän. När jag skulle kliva av bussen trängde sig ett nytt fotbollslag på. Från Dortmund tror jag. Det är fan i mig vad jag kallar hej baberibba på morgonkvisten.

Jag och min brukare tog oss ner till Nordstan på eftermiddagen. Han har fått dille på någon skiva med Hasse Andersson. Den där skäggige jönsen från Skåne. Här kunde jag känna att min semester aldrig varit bättre tajmad, så jag slipper höra eländet.
Efter att promenerat runt ett tag i detta helvetescenter märkte vi att det inte finns några skivaffärer kvar längre. Åhlens hade slutat sälja cd-skivor och Rocks i källaren hade klappat igen. Ingen köper skivor längre. Alla streamar snoken av sig. Dagens hem saknar Skivor, filmer, stereoapparater och böcker och bokhyllor. Folk läser förnuftiga och präktiga krönikor och inlägg på Facebook. Och läser de en bok så ställer de ner den i hyllan i tvättstugan som någon annan kan läsa och ställa tillbaka i tvättstugan när den är färdigläst… Påp detta vis slipper man riskera att ens hem ser intellektuellt ut.
Personligen tycker jag ett hem utan bokhyllor, böcker, film, musik är som ett dass utan porslinstol. Som århundradets knull med ett uteblivet explosionsartat klimax. Som överkokt spaghetti.
Det blev alltså inte någon “Guld och gröna skogar”, vilket förvisso räddade mig från blödande öron. Det räcker väl för fan med att det rinner ur ögat konstant.

Nej, nu måste jag vila snoken från dessa brillors tyngd. Är bågarna tillverkade av bautasten tro?

När vi stod där utanför Nordstan och väntade på färdtjänsten klev det fram en väldigt blåklädd gubbe i glasögon till min brukare. Han böjde sig ner och började prata:
“Oj oj oj! Är du varm idag lilla gubbe? Du ser verkligen trött ut.”
Jag tittade på honom. Sen på min brukare. Känner de här två varandra eller? tänkte jag.
Min brukare såg förskräckt. Jag sökte ögonkontakt med gubben. Med ond, vagelfylld blick och med uppraggade ögonbryn. Gubbens lite smått nervösa blick nådde min. Sen sa han:
“Ja, jag jobbar som sjukvårdare, så jag går runt och pratar med alla.” Sen gick han bara.
Allvarligt snackat, sicken komplett dåre alltså.
Ja, Jag är ju personlig assistent, så på min fritid går jag fram till folk i rullstol och frågar om deras tillstånd. Helst av allt förminskar jag dem genom att klappa dem på huvudet för att sen tala om för dem att de verkligen ser helt slut ut. Det är en mission jag har. Och den är fantastisk!

Suttit och googlat kaffekokare. Tänkte inleda semestern med att dricka kaffe från en ny kaffekokare. Eftersom det troligtvis är det som jag kommer göra mest på min semester (bortsett från en och annan bärs som bara kommer att råka slinka ner utan större ansträngning eller huvudbry). Röd ska den vara. Bra ska den vara. Och den ska kunna streama över kaffet från kannan direkt till koppen.
En sak som är direkt dålig är att alla kaffekokare som säljs har automatisk avstängning. Det är ett nytt EU-direktiv. Det är ju bra säger ni? Ja, det säger jag också. Men efter bara 40 minuter? Vad är det för amatörmässigt kaffedrickande. Tror de att jag är en man i farten eller? Här har vi fan kaffesessioner på två och en halv timmar. Här dricks det kaffe tills man blir yr och går in i väggen. Här dricks kaffe så att man ser monster klättra ut ur kökslådorna. Här dricks kaffe som att det voro den maffigaste livsstil som någonsin har existerat. Jag sätter på mig slips varje morgon och hedrar kaffets påfund!
40 minuter och sen stängs grunkan av. Vad är det för löjeväckande trams?

Ska man ha en sista köpp tro?
Börjar känna mig lite klibbig och jag kan se hur det börjar skaka i kökslådorna…

Två dygn tills man sitter här igen och plötsligt har semester. Inga mer spårvagnar ut till Angered på nästan sex veckor. Är det fantastiskt eller fantastico?

https://vimeo.com/63939277
Lägger även upp denna låt för att trissa upp dramatiken runt en vagel. Texten handlar om en nagel i ögat.

2 svar på ”Lite mer vagelsnack, ett tveksamt beteende och lite prat om 40 minuter.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *