Kärlek, tvärnit och lite hat på buss 52.

Åkte buss för ett litet tag sen..
Bara en sån grej. Det är det inte alla som gör. Men just på den bussen åkte ALLA buss. Det var den mest fullpackade buss jag har åkt på länge. Ändå försökte folk tränga sig på med ryggsäckar som pressades mot andras ansikten. Silla gå tilla i en fullpackad konserv på hjul…
Jag hade sittplats så jag kunde beskåda den dåliga stämningen på hyfsat lugnt avstånd. Det räcker med en fullpackad buss i rusningstid för att kaoset skall bryta ut. Vi i detta land känns väl så där redo för en katastrof eller ett krig, fast det är ju bra att bunkra upp med konserver om strömmen går…
När vi hade nått korsvägen var kaoset faktum. Inte så många gick av. Desto fler pressade sig på. En kvinna i militärkläder med en stor ryggsäcken (kvar på ryggen såklart) tvingade sig in och halvmosade trynet på en äldre kvinna utan ryggsäck. Av ansiktsuttrycket att döma såg det ut som hon ville ta kvinnan i rygga och slänga ner henne från en brygga.
Bussdörrarna öppnades och stängdes en så där tio gånger eftersom folk stod i vägen för sensorn vid dörrarna. Till slut släcktes lamporna vid dörrarna och vi var alla tryggt inlåsta.
För att sen kunna köra iväg så måste bussen resa sig från marken då den har sänkts ner för att människor ska kunna gå på utan att behöva ta John Cleese-steg. Tydligen så låser sig bromsarna i det nedsänkta läget och låser upp sig först när bussen har höjts upp igen. Detta berättade bussföraren i högtalarsystemet när vi nu stod där vi stod.
Efter fem minuter som kändes som en tre fyra dagar i den där jävla sardinasken, så höjdes bussen åter upp och vi kom iväg. Det vill säga några meter, sen tvärnitade bussen. Det såg ganska roligt ut från mitt säte när alla bakades in i en hög och hånglade ner varandra. Kanske någon tog tag i någons annan skrev eller nästipp för att hålla balansen. Jag vet inte. Mummel, svordomar och ett och annat utbrott hördes i närheten och längre bak i bussen. En gammal kvinna som hade vägrat att ta sittplatsen hon blivit erbjuden (för att som hon sa, bara nyttjade fönsterplats) av någon väluppfostrad människa flög iväg och landade mjukt i famnen på en stormagad typ. Hon fick ett utbrott.
-Men vad i helvete håller den där förbannade chaufförjäveln på med???
Det slutade med att en annan kvinna hoppade ner från sitt säte och knuffade upp den gamla kvinnan i sätet.
Vid varje kommande hållplats öppnades och stängdes dörrarna minst fem gånger. Sen när bussen hade pumpat upp trycket och vi åkte iväg väntade alla på en ny plötslig tvärnit som kunde resultera i kärleksfull kontakt för ensamma människor. Tyvärr blev det inga fler tvärnitar.

Folk klättrar på väggar och hoppar bungyjump och äter kladdkaka ståendes på händerna för att få kickar, men broder och syster det är på 52:ans buss…
Det är där det händer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *