Den strumplösa generationen.

Den här jävla kylan förvrider fan märgen på en. Den där solen som lyser in i köket och ser ut att värma så fint är en hägring när man kliver utanför dörren. Sitter förvisso inte i köket längre. Jag sitter på Publik och dricker en svalkande bärs. Det är jävligt svalt här inne också kan jag nämna och nyss öppnade en snubbe dörren till bakgården och lät den stå på vid gavel i tio minuter. Man baa thank you very much! All värme försvann på två sekunder. Kallare inomhus än utomhus. Fick sitta med jackan knäppt upp till halsen som en gammel ölgubbe.
Tittar mig omkring och ser ungdomar överallt traska omkring i byxor som går till anklarna och lågskor… Men var är strumporna någonstans? Hemma i strumplådan? Där ska de väl inte ligga pöjk och fläcka? Ni kan ju fan förfrysa ankelknölen förstår ni väl! Jävla idiotmode låter den förfrusna ölfarbrorn hälsa. Lika obegripligt som alkisarna som bär täckjacka i 30 graders värme och gassande solsken.
Förvisso var jag mycket mindre lättfrusen på den tiden. Jag hade väl annat i hodet att tänka på än att gå runt och frysa. Jag gick runt i mina Helly Hansen tröjor och jeansjacka i 20 minus, ingen mössa eller vantar, men jag hade strumpor på fötterna för bövlars! Kanske det var hål på stortån, men jag hade strumpor på mig för djävolen. Kanske det var tubsockor, men jag hade strumpor på mig för fan! Capishijanosh???
🎶så ta av dig skorna🎶 och sätt på ett par strumpor för 🎵somliga går utan strumpor🎵

Kan man begripa så dumt…det tror jag inte!

Sluta balla med mig King Kong!

Var och röntgade mig i Måndags. På med Gene Simmons pungskydd igen. Börjar bli vardagsmat. Allt hade läkt som det skulle. Spiken i höftbenet satt där den skulle precis som öronen sitter på var sin sida av skallen. Dock är det inte helt färdigläkt ännu. På måndag har jag varit sjukskriven exakt i ett halvår. Tiden bara går och går och den 9:onde April är den här sjukskrivningsperioden över. Det är tal om att jag skall arbetsträna efter denna period på kanske 25% för att testa hur det går. Helst skulle jag vilja bli uppsagd.

Har nu plockat isär min första klocka. Den var så fin när den satt ihop. Minutvisaren flög i en båge och studsade mot datorskärmen och landade i knät. När jag vände på boetten så regnade det ut lite kugghjul på bordet. ”Jaha de satt där alltså?” sa jag för mig själv för att låta som att jag visste vad jag sysslade med. ”Vad är det här för konstig grunka, den behövs nog inte!” och sen slänger man den bakom axeln som Kalle Anka. Det var en fin klocka en gång, men nu är det en hög med reservdelar. Nja, den skall nog gå att få ihop igen. Dessutom finns det ju massa ”How to-videos” på youtube som massa mumlande tomtar som inte får några tjejer spelar in som visar hur man tar isär och sätter ihop urverk. Vad som sen gör att den inte fungerar verkar vara det svåraste att lista ut. Alltså den funkade ju inte från början. Men att se vad som är orsaken till att den inte fungerar verkar vara det svåraste. Sen kommer den stora stunden när den ska sättas ihop…och man får en nysattack så kugghjul badar i snor och sekund och minutvisare blåser bort. Kanske skall bli meteorolog eller sotare istället.

Annars vet jag inte. Vad fan, man kan ju inte gå runt och veta hela tiden.
Oförmågan att somna börjar bli påtagligare allt oftare igen. Det är väl bara för att jag har sovit som en bebis en lång period nu. Det springer i benen och sprattlar i hodet. Att gå upp klockan fyra, klarvaken efter en timmes sömn, och äta skorpor och dricka oboy. Att somna om klockan fem och vakna helt utslagen klockan nio.
Våren var här i Onsdags. Kryckan i handen och en vårpromenad i solen med Emma som slutade på Vickis Pizzeria efter en sköjarnatt som slutade med en sexa gammeldansk på Pustervik och varsin halvt uppdrucken folköl i köket. Somnade vid köksbordet när jag skulle byta till en bra låt och vaknade med stel nacke när solen hade gått upp.

Skall käka räkor hos syrran ikväll. Räkor, ost, bröd och vitt vin. Om jag vill ha några öl får jag köpa dem själv, sa mor när vi pratade i luren nyss. Det säger hon alltid.

Halvt om halvt, klockor och sjöbusar.

img_1807.jpgFin Japan/Snygg fusk-kines

Idag när jag skulle borsta tänderna så tog batteriet slut i tandborsten precis efter att jag hade borstat den undre gaddraden. Fick borsta övre raden utan fjös från tandborsten. Jätterent och halvrent.
Sen när jag skulle spruta deo under armarna så tog deon slut efter att jag sprutat ner vänstra armhålan. Fick ta en annan deo med annan doft under andra armhålan. Kombinationen av dofter slog ut illa. Dålig lukt istället för trevlig doft.
Blir så där ibland. Halvt. Hälften av varje eller bara halvvägs.
Hade bestämt att jag skulle äta en bratwurst när jag kom ner till stan. Jaha, då var körvamojen stängd. Gick och köpte två cheeseburgare…som tydligen hade legat längre än de skulle. Brödet var lika hårt som gammalt rostat bröd och på den andra cheeseburgaren satt halva pappret fastklistrat mot brödet och gick inte att få loss, så det var bara att slänga skiten. Halvt igen och heldåligt.

Gick på bokrean. Hittade den bok jag var ute efter. En bok om armbandsur. Jag blev så glad så jag smällde ihop en tung kokbok om näsvingarna och la en brakande nysning. Nästan så glad blev jag.
Mitt intresse för armbandsur har ökat på sista tiden. Allt detta började egentligen för massa år sen när jag ärvde en fin Seikoklocka från 60-talet från min morfar och även ett gäng icke fungerande gamla armbandsur från min far. Kanske detta plötsligt ökande intresse är ett tydligt exempel på att det var allt för längesen man hoppade i halmen med ett holabaloo-fruntimmer.
Nej, om man för en gång skull skall vara allvarlig så tror jag att jag kanske kommer bli urmakare en dag. Automatiska/mekaniska klockor är det som ligger varmast i min balja. Har börjat buda som en tok på tradera, men det är alltid någon åpen jävel som lyckas buda över. Det får gärna vara reparationsobjekt så man kan lära sig själv. Har börjat följa forum och lyssna på klockpoddar. Jag drömmer om minutvisare på natten och sitter och glor på timvisare i timmar. Idag beställde jag ett verktygsset för klockor. Herregud var ska detta sluta?
Ser framför mig hur jag låser upp dörrarna till min verkstad ”Ernerots Urrotade Urartade Urbotade Urmakalöseri”
Nog om detta. För tillfället.

Firar att jag beställde detta verktygsset med att ta en öl på köttbullekällarn.
Det sitter en kvinna vid bordet framför mig. Hon svär som en borstbindare (eller urmakerska). Det stämmer inte överens med hennes annars vältaliga språk och hennes putsade yttre, men det är fan och helvete och jävlans skit och förbannade fan i varenda mening som spottas ut genom hennes målade läppar. Det låter som hon har klivit av i en ruffig hamn ihop med ett gäng orakade sjöbusar och skall ut och röva…Rolexklockor.
För en stund sen satt det en annan kvinna i närheten. Hon hade en blonderad polackfrilla från 90-talet. Hennes röst skar genom alla röster här inne. Hon hade en sån röst helt enkelt. Nu vet jag att hon snart skall börja plugga på komvux och att hon gärna steker falukorven i ugnen lite längre än man ska. Hennes kompis satt och nickade hela tiden. I slutet innan de gick berättade hon slutet på flera filmer. Inte bara för sin kompis utan för halva köttisbulliskällis. ”Ja, jag vet ju att man inte ska berätta slutet på en film, men nu gjorde jag det ändå.” Sa hon. Sen började hon berätta slutet på nästa film och sa om samma mening igen. Det roliga var att de satt här innan de skulle på bio. Jag ger mig fan på att hon redan har sett filmen de ska gå på. Hon kommer sitta och säga ”Kolla nu! Kolla nu!” Hela filmen igenom. En sån kompis skulle man ha!

Fan där missade jag en klocka till på Tradera. Åpna jävla girbukar. Ni ska bara ha och ha!

Den äkta pajasen!

Ibland är man en pajas. Och sen är man lite mer pajas. Ibland är man sjukt mycket pajas. Och ibland är man faktiskt lite mindre pajas utan att det knappt märks.
Fast mest är man pajas!

Pajasen tycker det är värt att bli förbenad, ty då får man flabba vid ett senare tillfälle när alla står där ledsna som pappstrutar. Kanske i ett skogsbryn där trattkantarollorna växa.
Pajasen kanske boa i en plasthink i Pajasköping! Eller så sitter man hemma och äter raviolos direkt ur spannen som en riktig pajas, ja men som en liten naggande god pajas! Tänk eftrrrrr!!!
Ibland plockar man upp en luger och tänker, dig ska jag prata med! Och så pratar man som en pajas innan the blowing hole!
Hur många pajasar ryms i ett gross? Hur många kladdiga apor ryms i en kladdig pajasbur? När slår klockan tolv för en pajas? Hur många näverludar äter en pajas till frukost?

Om du känner en pajas! Var hygglig! Vält ner honom i närmsta brunn och säg att du älskar honom över smörblomma och kastanj!
Då kommer du få tillbaka!
Pajasen är aldrig sen med kärleksfulla ord:
-Men jag älskar dig som mitt egna lilla strudliga luder! kan du tillexempel säga för att övervinna hans rädsla för falskt bovete och sköjeri!
-Vad falls? kommer han svara i retur. Vill du sova i min betongbänk eller min utsmyckade pajasskänk för alltid din lilla pajasälskare? Då får jag fan ta ut hyra!

Men en äkta pajas tar aldrig ut hyra. Nej! Han glider bara med nästa pajasvåg medan han vrålar:
-Här har vi en riktig go pajas. Bära eller brista, ska vi ta en frukost hemma hos din flintiga mormor?????!!!!! Kanske hon kan visa oss en bärnsten!

Och det är detta jag menar. En äkta pajas kan aldrig få nog av kajakpaddlande och doften av Värö Bruk!!!

Jag måste väl inte…jo det måste du!

Jag har skrivit en lista på saker jag ska eller måste göra. Den blev så lång så man blev alldeles utmattad när man tittade på den. Gömde nästan genast undan den. Städa skrivbordet stod det bland annat. Detta var det minst brådskande så det tog jag tag i direkt.
Nu är det väl någon som säger att det inte finns något man måste? Jo, det gör det faktiskt. Andas måste man till exempel. Annars dör man. Dricka vätska, och här pratar jag inte nödvändigtvis om öl, annars torkar man ut. Gå på toa måste man om man inte vill dö i en bajsexplosion. Tänk på det nästa gång du känner dig lite tuff och säger att man inte måste någonting. Sen väljer jag alltid numera att betala räkningar i tid. På sätt och vis är det ett måste om man inte vill sova under en korkek i rådande tio minus grader. Och så går jag ut ibland och dricker några öl ibland, eftersom jag intalar mig att man måste ha en öl ibland.
”Vilka jävla man?” brukade farsan säga, men det är en annan histora.

Har beställt mat på pizza online igen. Det har börjat hända oftare nu än förr för då var det mer sällan så att säga.
Beställde en aladåb med frystorkad kyckling och bräserade champinjonbollar. Nej, det blev en kebabtallrik. Bra för figuren och hörnstenen i kostcirkeln. När man beställer på pizza online för någon som är ny i gäjmet, så får man en liten klocka i mobilen som räknar ner tiden till att maten kommer fram till dörren. En timme och 24 minuter stod det. Bedrövligt slöfockig stajl. Kunde nästan tro att jag beställde min mat från en restaurang i Borås och att han leverar maten i en epatraktor.

Har även varit och köpt en liter mjölk (mellan) i jourbutiken idag. Det var exakt så kallt som man trodde det skulle vara, fast ännu kallare. Den lille knubbiga djäveln jobbade i jourbutiken. Fick lust att lappa till honom.

I övrigt händer inte så mycket. Det kan man nästan märka på tonen på detta inlägg.

Nu hör jag någon typ brumma med sin epa där ute. Nu ska här mölas!

En taxiresa.

Okej! Nu hamnade jag i gräl med en taxichaufför efter många små öl, men inte för många stora öl. Thänk Göd!

Jag var ändå ganska klar i palljävlet. Men när han börjar resan med att han svänger av vid fel gata och tar mig på en runda genom Haga(?) med höger och vänstersvängar när jag bor i Johanneberg, då måste jag ju faktiskt fråga vad det är som pågår! Så jag frågar:

-Gissa, och du får bara en gissning, sa jag till honom. Vem betalar för den här resan?
-Ja, jag gissar på att det är du!
-Ja, det är jag! Så varför drejar du fram mellan gator som en lurare när det är jag som borde veta var jag bor?
Då tvärnitade han taxin och sa att jag kunde gå om det inte passade.

-Jag kör den här taxin!
-Ja, för all del, men hur fan kör du? Det är väl ändå jag som betalar för ditt sköjande. Jag har varit i Haga förr!
Blev så arg så jag ville gnugga in gladpack i hårbotten på honom.

Jävlar vad han skärpte sig plötsligt. Körde mig raka vägen hem. När jag sen frågade om han trodde att han sköjade tvärnitade han taxin igen och sa:
-Jag stänger av taxametern.
Guilty at chärg, sicken lurendrejœs!

Jag vill bara ha ärligt uppsåt. Med fölk som inte drejar en. Vad är det för knölar?

-Sätt på taxametern! Varför tror du att jag krånglar för? frågade jag honom.
-För att du är en sån där snål jävel!

Hela budskapet hade gått förbi, som en möngölöjd på hal is. Det fick mig att surna till, för det var ju han som försökte lura mig.

-Men, sa jag till slut. Om du inte hade försökt att lura mig så hade du inte behövt stänga av taxametern. Och nu gick du dessutom miste om dricksen. Det var ju dumt, men rätt ska va rätt…

Sen gav han mig kvittot och sa att jag kunde ringa till växeln och klaga över min taxiresa.
-Absolut, sa jag.

Men hade inte människor betett sig på detta vis, så hade jag inte heller behövt att bli en sådan tråkig och oknullig rättshaverist. Efter sex små öl. Anyhow…

Människors uppsåt… Det icke uppriktigt onda.
För är det något jag inte tål så är det b-aktigt ljug rakt upp i fejset.

Skit ska skit ha, som farsan brukade säga….

Någonstans mellan Clas och Willy.

img_3318.jpg
Hip hop-halsband inköpt på Clas Ohlson 2003. De har fan allt där!

Har varit på Classe Ollonsson och köpt förvaringsboxar. Där ska jag hoppa ner i bland när jag skäms över att vara människa i världen som jag älskar så… Det kan jag ju göra om jag vill, tror jag får ner min lilla stackars ända där perfekt, även fast det egentliga ändamålet är att förvara tröjor och accessoarer (här höll jag på att skriva arier istället för accesoarer. Men man kan ju inte ha en hög med arier på hatthyllan) och sen placera dem på hatthyllan så allt blir snyggt och prydligt. Nu ligger nämligen alla mina loppätna kläder i ull och knull som malarna vill mumsa på, i påsar med påsklämmor i en stor hög på hatthyllan. Ser jävligt luffigt ut om man skall vara ärligt. Då kan de ju lika väl ligga i stiliga förvaringsboxar fast fortfarande i påsar. Om vi fattar det la ägghoden!
Blev alldelles klibbig varm på ryggen när jag var i Classes tempel. Grunkor överallt. Fixa och bygg. Greja med grunka. Sug och svälj. In ear-lurar mellan skinkorna. Sen började jag tänka på vem den där Classe egentligen är. Är hans fru snygg eller är han ensamstående. Har han en cöckerspaniel i en förvaringsbox som han har snott från huvudlagret. Har han kök från Kvick eller Ikea. Är det hans riktiga namn eller är företaget döpt efter hans guldfisk. Joggar han på Söndagar.
Alla dessa frågor gjorde att det började pressas ut svett under pälsmössan. Var tvungen att stödja mig mot en hylla med utomhusfärg. Näsan blev blank och krokig. Classe din gamle rova, bjud hem mig på en köpp kaffe och berätta! Come clean! Jag kan ta med mig varsin förvaringslåda. Classe!!!!!!!

Nu sitter jag på köttbullekällarn. Allt är under kontroll igen. Classe är bortglömd. Jag har inte tänkt på dig sen…
Eftersom jag ganska nyligen har börjat gå utan krycka tycker jag att jag smälter in sämre här på köttbullen än jag gjorde när jag kryckade in ”like a pro.”
Och hur går det att gå utan krycka då? Nja, sådär. Efter en viss längd eller sträcka av promenderande börjar det göra ont på utsidan av låret och i ljumsken. Jag fortsätter envist att gå ändå, med viss varning för att se ut som jag är ute på skallgång efter mina anksläktingar. Sexy machogång får jag vänta med ett tag…uppenbarligen.

Åt förresten lunch på gatuköket i mitt område i förra veckan. Vet faktiskt inte riktig vad de där pajasarna är ämnade för därinne. Inte är det att laga mat iallafall.
Gången innan jag var där köpte jag hem en hamburgertallrik. Då ställde han sig och väntade på att pommesen skulle bli färdig. Han hällde ner dem i hämtlådan, sen! började han steka hamburgaren. Jag fick helt enkelt korrigera honom för att inte få hem iskalla pommes. ”Aaaah! svarade han och skickade in dem i nåt värmeskåp.
Gången innan dess gick jag dit för lunch. Det var halvfullt därinne. De sprang runt som kycklingar i redet. Helt förvildade. Ägaren var där och en ensam svettandes anställd. Ägaren, en kvinna i 60-årsåldern som pratar breeed göteboska, klädd i högklackat och med mer bling bling på armarna än pommes i fritösen. Ja, hon sprang runt som ett räligt virrvarr och bjöd på deras linssoppa i små pappmuggar. För att roa kunderna medan de väntade på sin mat.
-Har ni smakat vår linssoppa? Den underbar! Vill du smaka lite?
Ingen ville smaka, men det brydde hon sig inte om, utan sprang runt med sina små take away koppar med lite linssoppa i botten. Alla ville bara ha sin mat. Ingen fick sin mat. ”Du kanske ska hjälpa din anställda så vi kan få vår mat det här dygnet!” var jag på väg att säga när hon skulle ställa deras misslyckade linssoppa som jag faktiskt också har tagit med mig en gång.
Nåväl ,det kan ju inte bli rätt jämnt. Men ibland kan det väl bli det för fan!?!
Nu var det ju inte detta jag skulle berätta. Men nu har jag ju faktiskt byggt upp stämningen med dessa två tidigare exempel inför min sista lunch där som jag skulle berätta om från början.
Och apropå kyckling så åt jag som sagt lunch där. I förra veckan som jag sa…god damn it! Kycklingfilé med pommes och bearnaise. Lät ju otroligt gott.
Helt tomt därinne. Tjugo minuter efter jag satt mig kom maten. Allt såg fantastiskt fint ut. Gyllenbruna pommes. Rikligt med bearnaise. Jag skar genom kycklingen. Oj, vad saftig, tänkte jag. Jag stoppade den i munnen. Tyckte den såg saftigare ut än vad det smakade. När jag kom lite längre in märkte jag att köttet inte var saftigt. Fortsatte ändå att äta. Det var blött och gummiaktigt. Jag började skära överallt i kycklingfilén. Blött och gummiaktigt.
MEN HEJSAN SVEJSAN PETRONELLA SALMONELLA, kör mig till sjukhus direkt så jag får lägga en liten spya i papperskorgen!
Jag började känna hur det rumlade i magen. Bakfull var jag också.
-Smakade det bra? han kom fram till mitt bord och frågade.
-Jo, men asså den där kycklingen. Den var helt blöt och gummiaktig.
Vad svarar han?
-Aha, då får vi nog steka den lite längre nästa gång!
-När då? undrade jag.
Han drog av nio kronor på lunchpriset. Kände mig genast som en vinnare när jag gick ut därifrån! YES!!!
När jag sen gick in på Willys kände jag hur det brummade och brakade i magen. Hade lätt kunnat släppa väder så hela chipshyllan förflyttades till Frukt & Grönt.
Sicka jävla pajasar asså!

Nästan alltid fel profession på fel plats…nästan all tid.
…och förrsten? Vem är Willy?
Är han döpt efter ägarens sköldpadda?

Kärleksförklaring till min gamla fina kompis.

Jag tänkte att jag kunde grilla dig som ett vändstekt ägg på en den dyraste grill jag köpt på Bauhaus. Som a ugly piece of föckin meat. För att sen kyla av dig i den dyraste bubbelpoolen som jag också köpt på Bauhaus (dock för lånade pengar, för att jag på grund av grillen är pank) för att kyla av dig.
Sen sälja dig som pirayakött på svarta marknaden, gråta på din begravning och efteråt ta över din affär och ditt Falk-emblem i smyg.
”Vi jobbar här i Falkens anda, passar det inte så kan du dra din tjöt-kärring!”, kan jag säga till de svin som inte förtjänar ditt epitet.

Och när sorgen kryper på för alla: Ingen skulle misstänka något. Totalt blockerade av sin saknad, skulle jag ta tillfället i akt och glassa runt på stan visslande och vrålandes ”to all my friends!” och köpa Börje Salming-kalsonger. Med grått stoftstänk från skellet på min ryssmössa från min fina kompis vars urna som jag tömt utanför sejdeln på Andra lång.

Men hörru, shape up. Den där grillen var ju inte billig!

Slafs och klafs.

Men, fy bövlars i hilvidi sicket jävla väder! Slask, snö, regn, ankeldjupa pölar och drivor med slafs och klafs. Helt förjävligt!
Var på rehabträningen idag. Jag och uteslutande massa tjötiga gubbar. Trodde de hade börjat separera upp tiderna efter dam och herr, men så kom en liten skakig och nervös kvinna och klättrade upp på en av träningscyklarna. Själv cyklade jag som ett litet svin. Tyngre och snabbare än vanligt. Helt high on life låtsades jag att jag hade bråttom till livet.
Det spelades någon låt i högtalarna med svensk text som verkade handla om frukost och om att knulla. ”Sen knullar vi” tror jag han sjöng. Konstig och rätt dåligt val av låt till sjukgymnastik. Knulligt och oknulligt på samma gång. Trodde gubbarna skulle tappa löständerna (om de nu hade några), men de verkade bry sig lika lite som alla som inte bryr sig. Det verkade bara vara jag som rynkade på ögonbrynen och skrynklade ihop munnnen. Det blir väl bara jag som kommer dyka upp med protestplakat nästa gång och gå runt i cirklar och skandera. MINDRE KNULLMUSIK PÅ REHAB! skall det stå på plakatoset.
Slafsade till bussen i samma ankeldjupa klafs. Och apropå anklar så mötte jag en kvinna som slafsade genom klafset utan strumpor i sina låga skor. ”Det där såg kallt ut” tänkte jag. När jag sen stod och pustade ut och väntade på bussen så kom en kille och slafsade genom klafset utan strumpor i sina skor. ”Vad ända in i pelikanens lilla öronsnibb är detta?” tänkte jag. Är det något slags mode? Eller är det lite Mello-fräckt och gå runt som en fattiglapp utan strumpor i skorna? Begriper ingenting faktiskt.
Men ju mindre man begriper desto mindre begriper man…så är det ju faktiskt!

Fick besök av Putte i helgen. Sjukt längesen vi sågs. Vi drack öl och pratade om nu och då och här och där och han och hon. Sen drack vi mer öl och pratade mindre.

Putte och kryckan