Febrila febero

Jag har varit förkyld i fyra dygn nu. Två av de dygnen har jag haft hög feber. En av feberdygnen hade jag inga värktabletter. Det gick inte att sova. Bröstet blev kokhett och benen skakade i kallsvett. Jag tänkte märkliga tankar. Ala: Undrar när jag kommer bli gråhårig. Varför badar folk bastu och när åt jag rostad tupp senast?
Sen kom min syster med värktabletter. Helt plötsligt var det enkelt att vara förkyld, nästan enklare än att vara helt frisk.

Dirty F skickade ett sms där hon berättade att hon hade ställt en påse med ”kryapådigfika” utanför min dörr. Där fanns vindruvor, en clementin, fanta, kexchoklad och hembakat hjärtformat bröd. Hon ville inte väcka mig om jag sov… Det var fint tycker jag.
Och tur var nog det ska tilläggas. Att hon inte gjorde menar jag, för syrran som var snäll och var här med värktabletter igår kände sig risig och rosslig idag, som hon höll på att bli förkyld….hoppas hon har värktabletter hemma…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.