Allt tittande


Det sker mycket tittande här nu. Jag sitter och tittar. Ligger och tittar. Från en ställning. Till en annan. Igår tittade jag på Broken Flowers. För andra gången. En Jim Jarmush-film med Bill Murray i huvudrollen. Synd att det tog den mannen ca 50 år att fatta att man inte behöver spela fjantig och utråkad. Utan bara halvt uppgiven och halvt utråkad. För han gör det sjukt trovärdigt och bra.
Sen tittade jag en kortfilmsamling. Tur och retur. En samling kortfilmer från västernorrland. Det mesta var ganska dåligt, förutom en kort-dokumentär som handlade om IKEA i Sundsvall. Alla vallfärdade dit på samma sätt som dårarna här nere i landet vallfärdar till Ullared. På Ikea i Sundsvall hade de gudstjänster i köpcentrat på söndagar. Folk bodde i husvagn ute på parkeringsplatsen i en vecka. Gick in och pekade ut vad de skulle handla. Några dagar senare körde IKEA-lastbilar i väg till respektives hem. Fyllda med möbler.

Ikväll ska jag gå och titta på Den fantastiska räven.

Annars är det mycket tittande. Igår satt jag på en bänk på Järntorget och tittade på människor. Idag har jag tittat på diskberget och tänkt… Jag har tittat på gitarren och funderat på att… Ibland tittar jag ut genom fönstret och ser samma hus som står mitt emot, som stod där igår.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *