Ännu en nysattack


Jag har precis haft en nysattack. Det betyder att jag nyser mellan 10-20 gånger på raken. Kanske inte låter så mycket, men efteråt är man helt slut och måste lägga sig ner en stund. Hjärtat stannar ju varje gång.

Ibland händer det när jag är på krogen eller ett fik. Till slut brukar jag vara tvungen att gå ut. Sen står jag där på gatan… och nyser och nyser och svär.

Maja, min kompis kan kväva sina nysningar. Den konsten skulle man behärska.
Uppenbarligen verkar dessa attacker vara ärftligta. Farsan brukade få gå från bordet. Sen vankade han fram och tillbaka i nåt närliggande rum. Han inledde varje nysning med ett vrål och uttalade orden “nej, nej” varje gång där emellan. Sen kom han tillbaka till matbordet. Tårögd och röd i ansiktet som en kokt kräfta och skyllde på att det handlade om morsans parfym.

En gång när jag gick i sexan sög jag mig en överdos av luktsnus i näsan. Jag nös fyrtioåtta gånger i sträck. Det var troligen rekord på hela skolan.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *