En helt vanlig eftermiddag på linnégatanIgår när jag kom cyklande på Linnégatan satt det några alkisar på den givna alkisbänken utanför hagabion. En av alkisarna följde mig med blicken. Precis när jag cyklade förbi vrålade han mot mig (på finlandsvenska) “Din jävla lilla svenska pojke!”. jovisst… Eftersom jag var på halvuselt humör hade jag svårt att hålla mig och vrålade tillbaks “håll käften på dig din djävel!!”

Längre upp på Linnegatan såg jag Jasenko Selimovic (f.d. bla konstnärlig ledare på Göteborg stadsteater m.m) stå och dela ut valprogram för folkpartiet. Känns som en märklig kombination: Blått parti/kultur… Hur som helst kryllade hela Linnégatan av folkpartister.

När sedan jag och min tjej promenerade Linnégatan ner för att gå på en film på Hagabion stod där ännu en folkpartist och delade ut valprogram. Hon verkade inte ha någon plan att ge mig någon folder så jag sträckte ut min öppna hand och sa: “Jag kan ta en sån där jag… så jag kan läsa om vad det är för slags jädra dumheter ni tänker hitta på den här gången”. Jag vände mig om och log mot henne, men hon stod bara där med öppen mun och blängde.

Filmen vi gick och såg hette “Den nakna mannen” och var en dokumentär om bastubadande finska män som berättade om sina liv. Både med glädje och sorg. Spetsat med otroligt vackert naturfotografi och lika vacker musik.

Passade extra bra efter att den lilla jävla svenska pojken blivit utskälld av den arga jävla finska alkisen utanför samma biograf.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *