Två anekdoter om gräl


Tycker det är roligt med gräl som slutar med skratt för att den ena eller andra säger något ofattbart dumt eller roligt. Grälet glöms bort och så skrattar man istället. Tyvärr brukar det inte hända så ofta.

Det finns en anekdot om två av medlemmarna i Bob hund. Tror de hamnar i gräl i replokalen över något låtarrangemang. När de grälat ett tag och frustrationen ligger på topp utbrister plötsligt den ena:
“Om du sköter mitt, så sköter jag ditt!!!”
Grälet upphörde såklart.

Mitt eget bidrag är när jag och en polare drack bärs. Tror det var en midsommarafton. Vi var rätt fulla. Legitimt på en amatör-fyllo-afton som denna. Vi börjar diskutera huruvida sköljmedel gör kläderna bekvämare eller ej. Jag tycker det. Han tycker sköljmedel kliar. Det blir gräl. Ganska ofattbart med tanke på hur intressant ämnet kan vara. Grälet ballar ur. Vi blir arga på varann. Plötsligt reser sig min polare upp och säger:
“Det finns två saker jag hatar här i världen. Det ena är sköljmedel.” Han pekar på mig ursinnigt.
“Och det andra är Johan Ernerot!”

Det kanske är den bästa förolämpning jag råkat ut för.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *