Nytt år. Likadana dagar.

Mina dagar börjar se lika ut. Jag har varit sjukskriven i tre veckor nu. Smärtan är borta långa stunder. Vilket är ett himmelrike. Jag saknar inte mitt kneg. Jag går ut och käkar lunch. Jag tar en promenad. Ibland hamnar jag nere i nordstan. Där går jag runt och retar mig på människor och tittar på realisationskläder. Jag köper nästan aldrig något. Lite synd, eftersom jag tänkte starta en ny blogg som skulle heta Blondin-Johan. Trots att jag inte är blond. Skulle se ut så här ungefär:

“hej bloggis och alla mina söta läsare! Idag köpte jag några sååå läckra ullkalsonger på myrorna. De verkar knappt vara använda. Sen åt jag en riktigt mumsig lunch på västerhus. Dögott var det! Imorn återkommer jag med bilder på nätlinnet jag köpte i veckan. Sånt jävla kap va det. Bara 10:- och bara en enda stor fettfläck. Nu ska jag runka. Puss på er!”

Det är nytt år. På nyårsaftons eftermiddag efter systemet tog jag ett besök på gröna brunnen. Gröna brunnen är ett kinahak i majorna. Har alltid velat besöka det placet, men har tänkt att det verkar bara för miserabelt. Därinne satt stammisarna. De pratade om sina uppväxter på fyrtio och femtiotalet. Det var svårt att inte lyssna. Det hade varit svåra tider. Någon var uppväxt i en tvåa med 13 syskon. Det var ingen som sprang runt på gatorna med kniv på den tiden. det fanns inga ipods och man nöjde sig med att smälla ettöres smällare istället för att bränna upp en halv årslön på raketer. Efter en stund kom bartendern ut med en bricka med vinglas och bjöd runt hos stammisarna. Det blev stora diskussioner om vad vinglaset innehöll. Man kom till slut fram till att det rosa i glaset var ros’e. Det är populärt nu för tiden sa någon.
Det enda som egentligen märks med att det är ett nytt år är när man ska skriva ned årtalet. Det är numera ett lodrätt streck som sista siffra. Istället för en cirkel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *