Tillbaka i sadelhelvetet


Jag har jobbat första dagen idag. Efter drygt tre veckors sjukskrivning för diskbråck. Det var ångest. Rätt och slätt. Det är farligt att vara icke arbetsför en så lång period. Man vänjer sig. Eller så är det bra om man tänkt att man aldrig mer ska jobba. Då ingår man i Reinfeldts statistik över sjuka och bidragstagare som gör allt för att smita från att göra rätt för sig. Göra rätt för sig? Vad är det förresten? Att inte spraya ordet KUK på hållplatsen eller hålla upp dörren för en pensionär?
Hur som helst,arbetsmiljön på mitt jobb är absolut det sämsta tänkbara för min rygg. Massa bekvämt sittande och helt värdelösa rörelser för ryggen. Så nu sitter jag här efter tio timmars kneg med en viss smärta i ryggen åter. Den där smärtan som finns där innan det bryter ut på riktigt. Innan det är klippt.

Eller som min morsa sa för någon vecka sen: “Det är väl skönt att vara ledig lite grann nu Johan?”
“Jag är inte ledig morsan”, svarade jag. “Jag är sjuuukskriven!”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *