Rövlanda och livsfarlig musik


Jag har varit i rävlanda idag. En ort som knappt fötjänar begynnelsebokstav med versal. Det ligger 4,3 mil från Göteborg. Där finns ett Tempo, en järnvägsstation, pizzeria och ett korttidsboende. På korttidsboendet bor min farsa. På det hela taget tycker han det är så trist där att han ska flytta till Marocko, slå sig in på husmarknaden och måla alla gula hus röda. Så säger han iallafall.
Har precis ätit en bedrövligt god Caruso på Kellys. Till tonerna av Nordman, sandra och kanske den sämsta version av I was made for lovin you jag helt säkert har hört. Reeeent bedrövligt! Sen spelade de plötsligt Reign in blood med slayer. Fantastiskt bra. Musiken som är livsfarlig. Farlig att köra bil till, farlig att knulla eller äta till. De smattrande trummorna, de tuggande riffen och den ilskna rösten kryper under skinnet. Plötsligt går allt som du gör i 180km/h. Det kan sluta i fara och färde.

Published with Blogger-droid v1.6.7

3 responses to “Rövlanda och livsfarlig musik”

  1. fast var inte så nedlåtande, visst är inte Rävlanda stort och inte nämnvärt – med det förtjänar fan en stor bokstav som vilken annan ort som helst.

    /Med vänliga hälsningar, en som bor på Smedjevägen nummer får du inte, i Rävlanda

  2. N: “Icke-versalen” syftade till ortens storlek och inte specifikt (R)ävlanda som ort. Det finns drösar med orter av denna storlek i vårat avlånga land. Har alltid haft lite svårt för dessa orter. Känns lite creepy samtidigt som det har en viss charm.

    Petra: Om du frågar farsan så är ALLA hus i Marocko gula, men jag vet inte om det är så i verkligheten…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *