Att cykla…Jag har plockat fram cykeln igen. Cyklar upp för backar. Ner för backar. Förbi dårar, gula hus, alkoholister, narkomaner, glassätande jeppar. Det är tungt. Benen säger nej, men jag pressar ilsket på. Tycker man borde jämna ut den här stans alla backar. Kavla ut dem till plan mark.
På Valborgsmässonatten kom jag cyklande på Vasagatan. Där mötte jag en fullskalle i keps som sa: Ge fan i och cykla här din skäggiga jävel! Visst är jag skäggig och ibland är jag jävlig, trots att det nu var han som gick mitt i cykelbanan och betedde sig som en röv. Kanske skulle utrusta cykeln med en utfällbar boxhandske istället för ringklocka.

Osama bin Laden är död. Han har varit ute och cyklat för sista gången om man säger så.


One response to “Att cykla…”

  1. “Förbi dårar, gula hus, glassätande jeppar….” hade gärna hört om lite mer grejer du cyklat förbi ! ! !
    Tänker mig en dikt “Saker jag cyklat förbi” !
    Well anyhow…way to go din skäggige jävel !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *