Tre stycken


Jag såg National Treasure idag. Aldrig sett den innan. En totalt onödig film, som så många andra filmer.

Jag läser Bukowski-dikter igen. Hans tidiga verk. Otroligt klockren som poet. Har själv börjat nosa på poemen igen. Efter år av att knappt skrivit en rad. Med skrämda råttögon skriver jag mellan fem och tio rader per dag. Kanske blir en diktsamling innan jag fyller femtio. “Att suga på en banan i motvind” är arbetsnamnet.

Annars är månen full och jag är ful. Jag önskar verkligen att det var tvärtom. Om några veckor fyller jag 39 år. Man kanske skulle börja knarka då. Perfekt ålder. Min själ är gjord av cigarettpapper och en hund ute på gården försöker skära halsen av sig med en slö matkniv. Kärlek är en religion och kan bara hittas av den som tror på just kärleken. I garderoben bor en skallerorm som är hög på lim och rabblar satansverserna i obestämd ordning. Blommor dör när jag går förbi. Solen är lika rund som igår och i frysen ligger nedfrusna känslor som börjar brinna om de tinar. Mig hittar du här bakom tangentbordet med nervösa fingrar och med vener och ådror som studsar i hambotakt. Det är tisdag natt och det är väldigt lite att göra åt saken. Jag tror jag kryper in i mörkret och piskar mig själv till sömns med ett trasigt paraply.
Inget
mer
nu.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *