Att åka tåg.


Sitter och väntar på tåget till Malmö. Vagabonda lite igen. Cigg, hamburgare, kaffe, cigaretter. I exakt den ordningen. Ränneskita på tåget. Ångest. En medhavd folköl. Två eller tre kanske. Hoppas att man inte får åka baklänges hela vägen. Beblandas med folk som äter grillad kyckling och banan. Skrikande ungar. Titta ut på skogen utanför fönstret. Titta efter rävar, renar, älgar, tomtar och troll och alkisar som super på en stubbe.
“I vår resturangvagn kan vi erbjuda kaffe, mackor, godispåsar att prassla med och bakelser att kleta ner sätena med. Spyr, stör och grisar gör ni bäst i vagn 12, plats 51 där en uppstressad man med skägg och nervös blick sitter. Vi önskar er en trevlig resa.”
jag gillar inte att åka tåg. Jag gillar knappt inga transport medel alls, men jag gillar att promenera.

Published with Blogger-droid v1.7.2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *