Sitter på köttbullekällaren och tar en bärs. Klientelet är dominerat av gamla gubbs och gumms. Det här stället har funnits sen jag flyttade hit och har stått intakt medan mycket av stan är förändrad.
Vi ska repa om en stund. Jag hoppas på ett glädjerus. Borde egentligen dyka upp i replokalen en timme försenad och redlös och skälla ut alla och tala om för dem att de är dåliga musiker. Bara några problem med följande scenario: jag dricker mig inte full för tilfället, jag är hyfsat punktlig och mina medmusiker är väldigt vassa på sina instrument. På det hela taget verkar iden ganska dålig, så jag skiter nog i det.
Nån gång i tjugo årsldern jobbade jag på ett lager. Jag och min polare gick ut på krogen. Efteråt gick vi hem och hade efterfest tills det var dags att gå till jobbet. Vi vinglade in på jobbet rejält fulla, promenerade in i omklädningsrummet och klädde om. Minerna från arbetskamraterna var inte glada. Vi gick ut på lagret och satte oss och somnade på varsin stol. Vi vaknade av att någon stod och vrålade oss i ansiktet. Det var lagerchefen. Han var arg och stod och hoppade på stället. Vi gnuggade oss i ögonen och vaknade till. Plötsligt efter alla haranger frågade han i skrikande ton:
“Och vem i helvete ska nu ta trucken?” Jag reste mig hurtfriskt från stolen, gjorde officerhälsning och svarade glatt: ” Jag tar trucken!!!”
Hans ögon spärrades upp som de skulle ploppa ut som champagnekorkar ur skallen sen tog han ett steg fram och tog ett djupt andetag. Troligtvis fick han med sig min inte helt kristliga andedräkt ner i lungorna för han såg halvgrön ut i ansiktet och grimasherade svårt. Han tryckte till mig i bröstet med pekfingret så jag satte mig i stolen igen. Sen pekade mig i ansiktet och skrek: “Du ska bara sitta där och inte göra ett skit förutom att nyktra till. Min vän satt bredvid och sluddrade lite för sig själv. Vi somnade om. Vid tiorasten skickade han hem oss. Det tyckte vi var hygglig stil. Vi tackade vår lagerchef och gjorde som han sa. Gick hem och sov ruset av oss.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *