Nattsudd


En folköl och en cigg i den tysta natten. Jag själv och Mew i kökshögtalarna. Det finns en låt med detta band som jag gråtit till ett otal gånger under mina år i en blå källare på Hisingen. Varför kommer jag inte ihåg. Fåtal gånger räcker det med att en låt är vacker. Ihopskakad med en vidrig mängd av alkohol. White lips kissed”. Namnet på låten är nästan lika vackert som låten.
Min hjärna är halvt söndertrashad efter en elva timmars dag på jobbet. Mina rörelser fumliga. Jag välter saker. Suckar utan att svära… Blicken rycker när jag försöker läsa. Jag tänker halva tankar i detta tillstånd. Det får räcka.
Gorgina är en sammansättning av orden gorgeous och vagina. En sån donna vill jag ha alldeles nära. Hon är Gorgina och jag är hennes Tiger. Annars får jag nöja mig med att döpa min guldfisk till Gorgina, om jag skaffar någon. Det hela är svept i tvivel…

Jag väntar på att det där lugnet ska svepa över mig. Ibland kan jag nästan ta på det. Sen försvinner det.
Det står en dammig trebent hund i hallen. Den har en sjörövarlapp för ena ögat. Den äter upp reklambladen som ligger och skräpar på golvet.
Kapten Haddock vrålar: “Din lille smutsiga grosshandlare i människokött!

Jag behöver inga droger. Jag är min egen drog.
Natten är lång. På något vis roar jag mig själv. Och oroar kanske…
Godnatt.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *