Preskribitionstid, en större stad och tvättråd.


Tänkte bestrida mina csn-skulder igår. Eftersom de är över tio år gamla. Sen såg jag att de har ändrat preskribitionstiden till 25 år, så det sket sig. Folk flyttar utomlands i tio år, när de flyttar tillbaka till Sverige är de skuldfria. Att leva i exil i 25 år verkar ganska länge, typ en tredjedel av livet. Får tillbaka femton papp på skatten. Kronofogden tar drygt elva. Varsågod sa jag innan jag lade på, när jag ringde och frågade. Det finns ju en uträkning på hur många öl det blir i ett tidigare inlägg här om man har hängt med på bloggen.

Tänkte innan att man kunde byta sin lägenhet med nån som bor i stockholm under nån vecka på semestern. Gå på nya gator i en större stad. Äta glass på Gröna lund, speja in söderkisar, kräkas utanför spybar, hälsa på och supa ner kompisar. Personen som kommer hit kan ju titta på Poseidon, traska ner för Sveriges fulaste gata – Avenyn, spana efter Oldsberg och kräkas i Kungsparken.
Totalt förbud råder dock mot att spela in porrfilm, snorta kokain och spela Techno på högvolym nattetid i min lya.
Jag lovar att hålla mig borta från samma sorts frestelser(?) i utbyteslägenheten i huvudstaden…

I mina jeans står det att dem ska tvättas så sällan som möjligt för att få till den rätta slitningen på jeanstyget. “Helst några månader mellan varje tvätt” står det. De kunde likaväl skrivit “Tvätta jeansen först när du märker att det blommar ut stora köttiga blämmor på benen och när din omgivning och vänner rynkar på näsan och säger till dig att din stank påminner om en flodhästs andedräkt.”
Tycker det hela är ganska snuskigt.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *