Ett kötthuve i keps.


Kötthuve var ett populärt skällsord att kalla varandra när jag gick i högstadiet. Själv kallades jag för korken när jag gick i sjuan. Anledningen till det var att jag hade hängt massa vinkorkar i trådar i skärmen på en keps. Förklaringen till varför jag hade hängt massa korkar i en keps och nöjt gick runt med den vet jag inte. Låter ärligt talat ganska korkat. På själva fronten av kepsen stod det just korken med stora versaler. Försökte ha på mig den där kork-kepsen på ett skolfoto en gång. Fotografen vägrade att ta foto om jag inte tog av den. Jag vägrade ta av mig den. Hetsk ordväxling bröt ut. Till slut slet lärarinnan av kepsen. Sen togs fotot. Jag ser väldigt ilsken ut på det där fotot. Som om jag hatade hela världen. Som om jag ville bränna ner hela skolan. Som ett ungt och argt kötthuve. Jag kommer även ihåg att mamma ville se fotot när skolkatalogen var klar. Jag hittade på anledningar in i det sista för att slippa visa henne fotot. Hon blev någonstans mellan arg och ledsen när hon fick se sitt arga kötthuve till son.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *