Öppet arkiv och ett rivningshus


Sladdar runt mycket på svt:s öppna arkiv. Såg en minierie från 1980 som heter Lycka till. Såg den när jag var liten. Tydligen kan man maila till öppna arkivet och komma med förslag vad de ska lägga upp på sajten. Ska föreslå att de lägger upp Stina-intervjun med Thorsten Flink. Något av det slafsigaste och jävligaste i intervjuväg jag sätt.
“Jag vet inte om du ska röka under intervjun”, säger Stina när Thorsten plockar upp en cigg.
“Jamen det var väl själve fan…”, varpå Thorsten plockar upp en snusdosa istället och ska precis trycka upp ett halvt kilo lössnus under läppen.
“Jag vet inte om det är så bra att…”
Jamen det var väl själva helvetet!!!!”
Kan vara en av de mest klockrena inledningar jag sett på en intervju.
Vidare ska jag fråga om de inte ska ta och lägga upp Fablernas värld och Allan Redo med medhjälpare Hund.

Tog en promenad idag. Gick ner till Lyckholms  bryggerier. Hade med mig en starköl i väskan som jag drack på en liten brygga vid mölndalsån. Efter första klunken gick solen i moln. Sen blev det kallt. Det blåste så där jävligt som det bara kan i den här jävla stan. Samtidigt som jag tog den sista klunken på ölen kom solen tillbaka.
Promenerade runt lite. Fick se två rivningshus. Det ena huset var ett rött gammalt trähus. Hela framväggen hade kapitulerat. Troligtvis av storm eller väder och vind. Man såg bägge våningarna. Alla möbler var kvar. En kökssoffa stod på höjden efter raset. Allt hade halkat iväg. På vinden såg man flyttkartonger. Proppskåpet hängde upp och ner i sladdarna. Mitt i all bröte såg man ett par fastklämda kryckor. Tänkte att det var en mycket gammal människa som bott där, helt avskuren från myndigheter och samhälle. Tittade noga efter en kropp, men kunde inte se någon.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *