Svensexa, tvåsamhet och ensamhet.


Suttit och druckit en kaffe på ljungans. Tittat på en svensexa som pågått på avenyn. Killen som ska gifta sig var klädd som en kyckling med tillhörande knallgul dumstrut. Han samlade så klart in kyssar och kramar. Med måttlig framgång. Hans polarskara pushade på honom med tillrop och en bergsprängare som spelade gangnam style eller vad fan skiten heter. Kan det bli värre?

Hade det vart min svensexa hade jag sjukskrivit mig för depression eller flyttat till en öde ö. Vågar tro att mina vänner inte hade utsatt mig för sådan smärtsam terror. Utgår från att de känner mig bättre.
Kan tänkas att jag även hade sjukskrivit mig om jag var tvungen att följa med på en sådan svensexa.
Nu sitter jag flygarns haga. Dricker en bärs. Lyssnar på tjugoårig flicka och pojke vid bordet bredvid. Misstänker att det är en date. Hon frågar om han vill ha barn. Han säger att han kanske vill ha det när han blir vuxen. Sen frågar han hur många syskon hon har. Fyra stycken har hon. Hon är socialt tränad och han känns lite tafflig. Ibland plockar han upp mobilen mitt i samtalet. Det hela verkar ändå ganska avslappnat och samtalet flyter på bra. När hon frågar om han vill ha en öl till, så säger han ja.
För mig själv går det så där. Ringde på hos grannen idag igen. Hunden skällde vid dörren. Jag hörde en röst där inifrån som sa till hunden att vara tyst. Dörren förblev dock stängd. Kanske hon inte hörde. Kanske hon tänkte att nu får den där jävla skäggapan sluta och ringa på min dörr.
Nåväl, case is closed.
Bartendern här är väldigt snygg och trevlig. Oslagbar kombination. Tror jag ska gå in och beställa en öl till. Kan skäggapan behöva.
Annars är det väldigt mycket par på stan. Tvåsamhet är en tjusig sak när man befinner sig i den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *