En tändsticksask.


Varit på bakluckeloppis i Majorna idag. Förutom lite annat strunt, köpte jag den här gamla tändsticksasken. Mycket märklig och smaklös. Vad lergigan betydde eller vad det var hade jag ingen aning om när jag köpte asken. Efter att googlat kan jag berätta för den som inte vet att det är ett läkemedel mot sömnproblem och ångest. Med andra ord: om man tar lergigan så slipper man slå sin kvinna i ansiktet med knuten näve. Lergigan lugnar ju. Jag kan inte tolka bilden på något annat vis. Helt bedrövligt. Sen kan det ju tyckas ganska märkligt att göra reklam för ett ångestdämpande läkemedel på en tändsticksask. Eller kanske göra reklam för detsamma överhuvudtaget.


2 responses to “En tändsticksask.”

  1. Tycker du ska mejla denna bild till en bekant till mig som är museichef på Tobaks & Tändsticks museet Skansen. Jeanette Danielsson. Jag ha då aldrig sett nåt liknande.

  2. Naj den slår alla rekord inom dumheter! Kan du inte maila hennes mailadress till mig på fb? Skulle va intressant o höra vad hon säger!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *