Telefonkö och tankar som flyger och far.


Sitter i telefonkö. Alltid lika roligt. De tackar för att jag väntar. “Du har plats elva i kön”. Jag dricker kaffe. Drar mina fingrar genom mitt smått flottiga hår och funderar på om jag ska ta en dusch. Sätta mig i en duschkö kanske. “Du har plats nio i kön”. Senare måste jag kanske plocka ut pengar i en bankomat. Stå och titta på någon framför mig som stoppar i sitt kort och trycker på avbryt. Och upprepar processen tre gånger. När jag väl har fått ut mina stål ser jag bussen jag skulle med… åka förbi. “Du har plats sju i kön”. Jag förstår inte varför jag får yrsel av kaffet här hemma. Om jag dricker kaffe på stan eller hemma hos någon får jag ingen yrsel. Bara hemma. Kanske är för att jag inte rengjort kaffekokaren med ättika innan jag använde den första gången. Kanske inte skulle kokat coca cola i den där gången jag var full… “Du har plats fem i kön”. Några textfraser som inte hade gått igenom analysluppen om de hade skrivits i dagens samhälle låter som följande: “Dom är bögar allihopa… Jag funderar på att dra!” Eller Cornelis (som kanske sjunger Bellman vid detta tillfälle): “Jag vill mig en slinka gripa, allt i den mörka natt” eller hans tolkning av Lars Forsell (Tror jag): “Men du var human, Jack uppskäraren, för du tog bara kål på en hora om dan”. “Du har plats tre i kön”. Såg på nyheterna igår. Jo det är faktiskt sant. Det pratades om att könsfördelningen var sne huruvida man bokar band och artister till festivaler. Bara tolv procent var kvinnliga artister. Just här kan debatten kännas lite over the top. Antar, bara antar att man bokar band och artister efter vad man tror kommer att dra folk till festivalen. Om jag funderar på att gå på en festival, så tittar jag först vad de är för band eller artister som erbjuds. Är det många bra band eller artister så överväger jag att gå, om inte så skiter jag i det. Oavsett om det är åttio procent kvinnliga eller manliga band eller artister. Eftersom det handlar om att musiken borde vara i första fokus är det ointressant vilket kön som håller i instrumenten. Sen kan man ju alltid ifrågasätta varför utfallet kön emellan blir ojämt. “Du har plats ett i kön”. Och du är en dålig människa Johan, fyller jag i och skrockar hest. Fan jag måste knulla snart och så borde jag dammsuga i köket. Ska nog putsa fönstren också och göra färdig balkongen någon dag. Sen måste jag ju för bövelen få klart den där sångtexten nån gång. Växer det apelsiner på månen? Man skulle vara ihop med en tjej. Vem har Reinfeldt sex med nu för tiden? Hur många grannar får plats i en flyttlåda? Det är ju helt dimmigt ute. Nej, man kanske skulle ta och…
“Kommunals A-kassa, god middag, vad kan jag hjälpa dig med?”
“Jo du, det ska jag snart berätta…”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *