Att bli av med sina nycklar.


20131029-200357.jpg
Jag tar en bärs efter jobbet på Jameson på Avenyn. De har renoverat här och det är ganska stiligt. Stammisarna är inte överdrivet renoverade dock. Inte överdrivet stiliga heller.
Det dök in en snubbe här för en liten stund sen. Han verkade rejält förvirrad. Tydligen hade han varit ute i helgen och supit ner sig och blivit av med sina nycklar. Han hade en entrestämpel på handen. Han hade absolut ingen aning var han hade varit i slutet av kvällen eftersom han varit så plakat. Nu var han inne och frågade personalen om han hade varit här eller om de visste var han kunde tänkas ha varit, genom att syna hans suddiga stämpel på handen. Alla stammisar började lägga sig i. Tänkbara ställen radades upp. Alla var väldigt engagerade. Pratade i mun på varandra och gestikulerade för glatta livet. Servitrisen ritade upp en karta över de ställen som han kunde ha varit på och markerade ut med kryss var dessa ställen låg på kartan. “Du kanske var på Valand”, föreslog någon. Han ryckte på axlarna. “Börja med Park lane”, sa någon annan. Det tyckte han lät bra. När han tillslut gick ut, gick han i helt fel riktning. Servitrisen sprang efter honom.
Vet inte om jag lyckats tappa läget så helt och hållet någon gång när jag har varit knallpackofull. Det har nog yttrat sig på andra vis… Brukar aldrig tappa några tillhörigheter eller glömt av var jag har varit under kvällens gång, menar jag.
Nåväl, den där jävla stormen känner jag mig blåst på. Såg ju framför mig hur det skulle flyga runt taxar och cyklar i luften. Det fläktade knappt. Varför har GP kallat stormen för St Jude när den heter Simone? Har jag missat något?
De har erbjudande på ryggbiff med pommes och bearnaisesås här. Jag är jävligt sugen på en ryggtavla! Tåls att tänkas på sa ja te daj’!
Nu sitter en alkis i baren och skrölar med högt i “love isn’t always on time”. “Så jäääävla braaa!” En annan snubbe i baren tycker det är sådär. Han får något slags fräsande och mummel till svar. Sen blir snubben fångad av låten igen och skrölar vidare.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *