En date bordet bredvid.


20131105-194946.jpg
Sitter på köttbullekällarn igen. Efter mötet. Dricker en öl för att visa min aktning för fosterlandet. Skål och gutår.

Det pågår, vad jag misstänker är en date här bordet bredvid. Just nu pratar de rökning. Killen har fått för sig att tjejen röker. Det gör hon inte. Sen frågar tjejen om han röker. Han försöker sluta. Han pratar lite om rökning. Hon rör med sin tesil i tekoppen. Säger “Jaha, på det viset.” Sen pratar de om musik. Han lyssnar alltid på musik på verkstadsgolvet, vilket jag antar är hans jobb. Han får köpa nya hörlurar var tredje vecka för att han svetsar sönder hörlursladdarna. Hon plockar upp tesilen och börjar röra i tet igen. Sen går han också och köper en kopp te. Nu pratar de om böcker. Hon berättar att hon helst läser självbiografier, som är väldigt tragiska. “Jaha?” Säger han lite ansträngt. Sen berättar han att han läste en biografi om Michael Jackson, och att han tröttnade efter femtio sidor. De växlar över ämnet till film. Hon sätter på sig sin kofta och säger att hon kan inte minnas när hon såg en bra film senast.
Det är svårt att säga om det går bra för dem eller inte.
Tror aldrig jag har varit på en date med tekoppar på bordet. Jag är ju ens inte vidare förtjust i te. Tycker man blir torr i käften och kissnödig. Öl känns såklart lite mer avslappnat. Med viss reservation för att man inte bör hälla i sig som en ohämmad dåre. Då kan det sluta med att man tycker damen i fråga som sitter mitt emot är helt plötsligt är helt förtjusande och hon får plötsligt bråttom hem. Eller att man efter några för snabbt svepta glas tappar fokus på att man är ute på date och blir en tjosanartad pajas som har hittat någon slags ny ölbuddy.
Nu går han som är ute på date här och kissar. Det är ju det jag säger. Te är kass.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *