Datorhelvetet.

Tänker att jag kanske skulle gå ut och ta en bärs. Tänker att jag kanske borde stanna hemma och… sortera mina strumpor. Tänker att jag inte borde tänka så mycket.
Håller fortfarande på att sorterar och raderar foton och annan skit efter hårddisk-krashen. Verkar som väldigt mycket foton och video gått förlorade. Vissa foton finns det fem av. Andra foton är bara halva. Ibland dyker det upp något foto på någon som äter en omelett eller sågar ner ett träd eller har kanindräkt på sig. Foton jag aldrig sett och inte har att göra med. Dem tar jag bort. Nyss dök det upp en flintskallig gubbe i naken överkropp som putsade sina glasögon. Den tog jag också bort.
Jag körde som sagt ett recoveryprogram som jag sagt innan efter att hårdisken pajade. Tror även detta program räddade en tidigare windowsinstallation. Vad jag försöker komma till är följande: bilder som dykt upp när jag har surfat har kanske också räddats. Det är bara det att jag vet 100 procent med mig att jag aldrig har sökt efter bilder på “flintskallig gubbe i naken överkropp som putsar glasögon”. Detta är lite oroande. Kanske har det skett i sömnen. Kanske är det någon slags virus.
Har nu kommit ner från 65000 tusen filer, till 35000. Beräknar att jag är färdig någon gång runt jul.
Det är ganska beroende framkallande på ett rätt tradigt sätt att sitta och rensa filer så här. Man har en anka i ugnen och känner att det plötsligt luktar bränt, men tänker: jag ska bara rensa 100 filer till innan jag reser mig. När hela köket är fyllt med tjock rök tänker man att 100 filer till hinner jag nog med att rensa innan brandkåren dyker upp.
Lite som att ha en en trist hobby. Som man inte vill ha, men har lik förbannat.

Hellre än tjusig donna i bassängen
än en gubbe i naken överkropp putsande sina glasögon i sängen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *